Визитата на президента Румен Радев в Русия и срещата му

...
Визитата на президента Румен Радев в Русия и срещата му
Коментари Харесай

Затопляме ли отношенията с Русия след срещата на Радев с Путин?

Визитата на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин няма действителен резултат. Тя е от вида на протегната ръка и отворена опция. На това мнение е политологът доцент Румяна Коларова. Тя акцентира, че чака да се възвърне достойната позиция на България по отношение на Русия.
Днес президентът Радев и съветският му сътрудник Путин се оповестиха за по-сериозно икономическо съдействие сред двете страни, изключително в областта на енергетиката. Според доцент Коларова обаче, българският пазар бил толкоз дребен, че е смешно да се прави газопровод за него.

" Всеки път, когато се приказва за " Белене ", става дума за нереалистичен план, зад който се търси опция за източване на средства. Това е един план, в който има голям риск ", уточни още тя пред Bulgaria ON AIR.

По време на визитата на Радев в Русия стана ясно, че след няколко дни на Путин ще гостува и министър председателят Бойко Борисов. Румяна Коларова акцентира, че той би трябвало да се срещне с Путин от позицията на представител на Европейски Съюз.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР