Визитата на новия македонски премиер Зоран Заев засега дава надежди

...
Визитата на новия македонски премиер Зоран Заев засега дава надежди
Коментари Харесай

Скопие загърбва национализма! Подписваме договор за добросъседство

Визитата на новия македонски министър председател Зоран Заев към този момент дава очаквания за полагане на едно ново и положително начало в българо-македонските връзки. Новата власт в Скопие в лицето на Заев заявява, че Македония затваря главата на национализма и отваря главата на евробъдещето.

България и Македония ще подпишат на 2 август отлагания с години контракт за добросъседство. Това стана ясно след срещата на българския министър председател Бойко Борисов и македонския му сътрудник Зоран Заев, който е на посещаване в нашата страна, съобщи Дарик.

Двамата нарушиха предварителната си стратегия, като посетиха и се поклониха дружно пред паметника на цар Самуил в центъра на София. " Историята не би трябвало да разделя двете страни, а да ги сплотява ", обявиха след срещата си двамата министър председатели.

Знакова дата за сключване на исторически контракт

Договорът за добросъседство ще бъде подписан на знакова дата – 2 август, т.е. на Илинден. Подписването ще стане в Македония, където Бойко Борисов бе поканен на публично посещаване.

 1932098

" 18 години, откакто започнаха договарянията за контракт за добросъседство сред България и Македония, той ще бъде подписан. До втори август външните министри би трябвало да уточнят последните елементи по документа ", уточни Борисов.
" Години наред върху тази тематика се спори - кое е общо, кое не е общо. Тодор Александров може ли да бъде мотив за наслада и в София, и в Скопие? Според мен може. Дори Вапцаров ", разяснява Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР