Визитата на Луис Инасиу Лула да Силва в Пекин ще

...
Визитата на Луис Инасиу Лула да Силва в Пекин ще
Коментари Харесай

Китай и Бразилия се стремят заедно към по-добро бъдеще

„ Визитата на Луис Инасиу Лула да Силва в Пекин ще даде нови благоприятни условия за развиването на Бразилия. “ „ Президентът се завърна в Бразилия с редица съглашения и проекти за съдействие. “ Така разясняват бразилските медии обиколката на президента Лула да Силва в Китай. Те са на мнение, че държавните глави на Китай и Бразилия са дали ясна тенденция за идващия стадий на двустранното съдействие.

Двете най-големи разрастващи се страни и нововъзникващи пазари в източното и западно полукълбо са изправени пред общи задания за решение. Китай се стреми към висококачествено развиване и продължава с политиката си за отваряне към външния свят, а Бразилия сега ползва своя тактика за „ реиндустриализация “ и се ангажира с решаването на проблеми като изкореняването на бедността.

На 14 април по време на срещата Си Дзинпин и Луис Инасиу Лула да Силва окачествиха китайско-бразилските връзки от стратегическа височина. Това демонстрира, че политическото взаимно доверие сред тях към този момент е на високо равнище и че основата на китайско-бразилските връзки в новата епоха ще бъде още по-стабилна.

Занапред двете страни ще обсъдят опцията за консолидиране на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ с бразилската тактика за „ реиндустриализация “. За задачата бяха подписани редица документи за съдействие в региона на търговията и вложенията, цифровата стопанска система, нововъведенията и други Двете страни се споразумяха и да задълбочат разговора в областта на финансите, да употребяват своите валути в търговията и да работят дружно за устойчивото финансиране. Анализатори показват, че това е от изгода за улеснението и стабилизирането на търговско-инвестиционните връзки сред двете страни и в международен мащаб.

Пекин и Бразилия също взеха решение да засилят стратегическата съгласуваност по световните въпроси от общ интерес в границите на Организация на обединените нации, БРИКС, Г-20 и други интернационалните платформи, и приканиха за разрешаване на украинския проблем посредством мирни договаряния.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР