Вийнен заяви, че Нидерландия трябва да следва примерите, дадени от

...
Вийнен заяви, че Нидерландия трябва да следва примерите, дадени от
Коментари Харесай

Русия разбира само езика на силната армия. Главнокомандващият н...

Вийнен съобщи, че Нидерландия би трябвало да следва образците, дадени от страни като Швеция, Финландия, балтийските страни. Тези страни, които граничат с Русия или са покрай нея, са по-добре готови за експлоадиране на война, счита той.

" Нидерландия би трябвало да се научи, че цялото общество би трябвало да бъде квалифицирано за случай, в който нещата се объркат ", сподели той пред вестника. За цивилното население това значи да има ресурси от храна и питейна вода за изключителни обстановки. " Нидерландия не би трябвало да мисли, че сигурността ни е обезпечена, тъй като сме на 1500 км ".

Вийнен предизвести, че Русия продължава да става все по-силна и е нужна мощна войска като възпиращ фактор.

" Има единствено един език, който Русия схваща, и това е езикът на мощната войска ", сподели той. Ето за какво е значимо да се реши казусът с дефицита на личен състав в армията.

Вийнен чака доста от годината на доброволна работа за младежите, която е въведена по образеца на сходна стратегия в Швеция. В нея са взели участие към 600 младежи, само че Вийнен се надява всяка година да притегля две до три хиляди младежи, една трета от които евентуално ще изберат кариера в армията, а една трета ще станат резервисти.

 

Вийнен напуща ролята си на боен, с цел да стане общоприет шеф на Rijkswaterstaat - инфраструктурната организация, която е част от Министерството на инфраструктурата и ръководството на водите. Той стартира работа на новата служба на 1 януари 2024 година.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР