Vivo е една от най-бързо развиващите се марки смартфони в

...
Vivo е една от най-бързо развиващите се марки смартфони в
Коментари Харесай

Производителят на смартфони, който би Apple и Samsung в Китай, готви глобална експанзия

Vivo е една от най-бързо разрастващите се марки смарт телефони в Китай, която съумя да изпревари в родината си даже водачите Apple и Samsung. А в този момент проектите на управлението й включват агресия и отвън граница.

В идващите месеци компанията ще стартира да предлага най-популярните си модели, като V7+, на пазарите в Русия, Тайван и Сингапур. Тази седмица Vivo показа устройството X20 в Хонконг и следва да навлезе на Африка при започване на 2018 година, показват от компанията, представени от Bloomberg.

Vivo, която навлезе на пазара в Тайланд през 2014 година, е построила локална база от десетки хиляди клиенти с помощта на тактиката си. Компанията се насочва към по-изостаналите провинциални райони и бедните градове, към които съперниците й нямат огромен интерес.

Именно тази тактичност оказа помощ на Vivo и Oppo да детронират Apple по продажби в Китай.

Навлизането на марката в Русия ще значи, че тя още веднъж ще би трябвало да се изправи против производителя на iPhone, както и против Samsung, които дружно управляват съвсем половината от пазара на смарт телефони в страната.

Vivo ще би трябвало да се състезава и с още два мощни играча от Китай, които към този момент продават в Русия - Xiaomi и Huawei.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР