Вивиан Уестууд винаги е съумявала да изрази майсторски протеста си

...
Вивиан Уестууд винаги е съумявала да изрази майсторски протеста си
Коментари Харесай

Дизайнерката Вивиан Уестууд с „Писмо до Земята”

Вивиан Уестууд постоянно е съумявала да изрази майсторски митинга си против статуквото с облеклата, които основава от десетилетия. Позициите и достойните дела, зад които застава, вършат на пух и прахуляк откритите клишета в промишлеността.

С днешна дата дизайнерката не отстъпва и с крачка обратно от полезностите си. Тя сподели своето " Писмо до Земята " в навечерието на годишната конференция на Организация на обединените нации за климата, която ще стартира на 31 октомври в шотландския град Глазгоу, съобщи Ройтерс.

Уестууд е добре позната като активистка за запазване на околната среда, а това и до през днешния ден се отразява в метода й на живот – тя се придвижва из Лондон гордо на велосипед. В писмото си, което прочете от сцената на Шекспировия спектакъл " Глоуб ", Уестууд прикани за стопанска система, в която се употребява главно земята, както и за основаването на сухопътни коридори за дивите животни. Изказването й беше записано и ще бъде излъчено на 25 октомври.



" Опазването на дивата природа не значи да спрем със земеделието и да пуснем всичко, само че е обвързвано със започването на земеделие в съдействие с нея. Нека природата върне здравето на почвата ", приканва дизайнерката, представена от Ройтерс.

Заедно с нея в Шекспировия спектакъл " Глоуб " в Лондон възгледите си за бъдещето на околната среда показа и нигерийският стихотворец Бен Окри. " Моето писмо... моли Земята да ни накаже ", съобщи той. " Време е да поемем някаква отговорност за това, което сме създали ".

Глобалната самодейност за писма, в които известни персони споделят терзанията и възгледите си за околната среда, стартира през 2019 година А ние се надяваме гласът на персони с напредничаво мислене да бъде чут, с цел да се задейства оня по този начин нужен механизъм за промяната.
Вивиан Уестууд на 79: Най-емблематичните й модели
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР