Вивиан Уестууд иска хората да купуват по-малко - да редуцират,

...
Вивиан Уестууд иска хората да купуват по-малко - да редуцират,
Коментари Харесай

Дизайнерката Вивиан Уестууд: Купувайте по-малко, рециклирайте

Вивиан Уестууд желае хората да купуват по-малко - " да редуцират, да преминат към повторна приложимост и да рециклират ", с цел да спасят планетата, заяви Контактмюзик.
 
78-годишната дизайнерка упорства, че са нужни фрапантни ограничения, с цел да се спрат климатичните промени. " Нещо би трябвало да се направи тази година, тъй като в противоположен случай ще е прекомерно късно. Не е задоволително да живеем живота си, както до момента. Трябва да се придържаме към съкращаване, повторна приложимост, преработване. Трябва да понижим облеклата, които купуваме, да купуваме неща с високо качество, а не доста неща, да сме сигурни, че желаеме да носим дадена дреха ”, сподели тя.
 
Вивиан Уестууд счита, че активността й на активистка се преплита с тази на дизайнерка, тъй като едното оказва помощ на другото. В диалог с Наоми Кембъл за английското издание на сп. " Вог " тя означи, че в случай че искаш да постигнеш триумф, е доста значимо да изглеждаш ужасно, тъй като тогава хората гледат съществено на теб.
 
Наоми напомни, че когато била 16-годишна, дизайнерката разговаряла с нея, с цел да я накара да прояви интерес към филантропската активност. " Това имаше голямо влияние върху мен. По това време започнах да работя с Нелсън Мандела в РЮА , тъй че за мен това бе нещо ново. Това бе като да направиш нещо, тъй като искаш да го сториш ”, разясни Кембъл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР