Вивек Рамасвами се опитва да използва кампанията си, за да избегне съдебна битка

...
се опитва да използва президентската си кампания като извинение да
Коментари Харесай

се опитва да използва президентската си кампания като извинение да се измъкне от съдебно производство срещу него.

Рамасвами е бил член на борда както на Roivant Sciences, която той основа през 2014 г., така и на Sumitovant Biopharma до началото на тази година. Sumitovant успешно придоби дъщерното дружество на Roivant Myovant през октомври 2022 г. Съгласно сделката, която беше през март, Sumitovant се съгласи да плати $27 на акция за всички останали акции на Myovant.

Но скоро след това фирмата за управление на инвестиции Alpine Partners , вече бивш акционер на Myovant, започна дело за правата на оценка, за да установи, че той и други акционери са били справедливо компенсирани за своите акции. Alpine, че Рамасвами свидетелства и предоставя материали за това „как Sumitovant е оценил Myovant по време на сливането и процеса на преговори, довел до сливането“. Призовката на Alpine определя показанията на Ramaswamy за 30 юни; подаването също му даде 30-дневен гратисен период, за да се съобрази.

Рамасвами отговори на 27 юли, като каза, че не може да свидетелства, защото е твърде зает да се кандидатира за президент.

„Като кандидат за президент на Съединените щати, трябва често да пътувам из Съединените щати, за да провеждам кампании, да правя речи, да давам интервюта за медиите и да се срещам с избиратели“, каза той в . „Следователно често съм далеч от дома си, а когато съм вкъщи, това често е късно вечерта след пълен ден на кампанията.“

„Искането за призовка и произтичащото от това откритие биха представлявали неправомерно бреме и ще повлияе съществено на способността ми да се кандидатирам за по-висок пост.“

Рамасвами също така настоя, че няма „никакви съществени познания за сделката, която е в основата на основната процедура за оценка.“

Съдията все още не се е произнесъл по искането на Рамасвами. Но Рамасвами очевидно смята, че е над закона сега, когато се кандидатира за президент.

Рамасвами не е единственият човек, който използва кампанията си, за да избегне правни проблеми. Изглежда той е от , който е изправен пред планина от съдебни дела. Той многократно се е опитвал да определи дати за съдебни процеси доста след изборите, надявайки се, че ще спечели и по този начин ще бъде от множество дела.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР