VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в

...
VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в
Коментари Харесай

VIVACOM вече е част от UNITED GROUP

VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа - UNITED GROUP. Сделката стана факт, откакто през месец ноември 2019 г.  UNITED GROUP беше определен да придобие най-големия телеком по общи доходи на българския пазар за последните 7 години. През април 2020 година договорката получи утвърждение от Европейската комисия и придобиването беше финализирано през днешния ден, 31 юли, оповестиха от пресцентъра на компанията.

Придобиването е следващата значима стъпка в тактиката за разгръщане на UNITED GROUP след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и идното завършване на договорката за гръцкия ТВ и интернет снабдител FORTHNET. Развивайки своята активност в двата бранша – телекомуникации и медии, платформата на UNITED GROUP сплотява водещите оператори и продуцентите на най-хубавото наличие в Югоизточна Европа. Компанията ще приключи 2020 г. с над 10 милиона консуматори и повече от 11 хиляди чиновници. 

UNITED GROUP вижда своето наличие в България като опция посредством обединените старания на двете компании да даде своя принос за развиването на телеком промишлеността в страната. Това ще стане допустимо посредством идни вложения в развиване на капацитета на хората, технологиите и инфраструктурата, написа в известието.  

„ За VIVACOM влизането в фамилията на UNITED GROUP е голяма опция да надгради постигнатите досега отлични резултати на българския пазар. Изградихме мощен бранд - синоним на качество и иновативност, и съвременна компания с над 5 000 лоялни чиновници в цялата страна. Сега е верният миг да създадем идната крачка и нямаме самообладание да работим и обменим опит с UNITED GROUP и да развием телеком услугите в България на последващо равнище ”, разяснява Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на VIVACOM.

„ VIVACOM реализира впечатляващи резултати освен като най-големия телеком оператор в България, само че и като водач в нововъведенията. Това е реалност, с помощта на отличния мениджърски метод и професионалната работа на целия екип, и благодарение на бъдещите вложения от страна на UNITED GROUP опциите за развиване на капацитета на VIVACOM са обилни “, съобщи Спас Русев – ръководител на Надзорния съвет на VIVACOM.

Главният изпълнителен шеф на UNITED GROUP Виктория Боклаг (Victoriya Boklag) добави: „ VIVACOM се откри като оператор номер 1 в България с отличен мениджмънт, впечатляващи финансови резултати, софтуерни достижения и забележителни старания на целия си екип. С ясна визия и тактика за бъдещето, UNITED GROUP придобива още един водач на пазара в района. Вече обединени, с разраснат мащаб, гений и опит, ние можем да предложим най-новото потомство телеком услуги и най-хубавото интернационално и локално наличие на пазар от 27 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят “.

„ Придобиването на VIVACOM е значима стъпка в тактиката за разгръщане на платформата на UNITED GROUP предвид на устрема ни да разтеглим географското си наличие в Европа. Българският телеком бранш е динамична част от една витална стопанска система, който ще ни обезпечи устойчиво състояние на основен, стратегически пазар “, разяснява Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), сътрудник в BC Partners и ръководител на UNITED GROUP.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР