VIVACOM стана първата компания в България, която получи сертификат по

...
VIVACOM стана първата компания в България, която получи сертификат по
Коментари Харесай

Международно признание за VIVACOM - компанията получи два сертификата за отлична защита и управление на личните данни

VIVACOM стана първата компания в България, която получи документ по новия интернационален стандарт за построена цялостна Система за ръководство на неприкосновеността на персоналните данни - ISO/IEC 27701:2019. VIVACOM беше отличен и със документ за използване на Кодекса за добра процедура за отбрана на персоналните данни в облачните услуги - ISO/IEC 27018:2019.
ISO/IEC 27701 " Изисквания и инструкции, допълнение към ISО/IEС 27001 и ISO/IEC 27002, за ръководство на неприкосновеността на информация " дефинира условията за внедряване, поддържане и непрекъснато усъвършенстване на цялостна система за ръководство на персоналните данни, с което надгражда съществуващата, сертифицирана по ISO/IEC 27001 Система за ръководство на сигурността на информацията.
Стандартът добавя построената Система за ръководство на неприкосновеността на персоналните данни (Personal Information Management System, PIMS), като надстройка на Системата за ръководство на сигурността на информацията (по ISO/IEC 27001), със характерните условия към предлаганите облачни услуги: „ Инфраструктура, като услуга “ (IaaS), „ Облачна среда, като услуга “ (CaaS), „ Софтуер, като услуга “ (SaaS), „ Платформа, като услуга “ (PaaS).
Това е следващо самопризнание, че VIVACOM ползва най-високи стандарти за осведомителна сигурност и разполага с цялостна система за ръководство на неприкосновеността на персоналните данни, с което подсигурява правомерност, бистрота, дискретност, интегритет и наличност на обработваната информация на своите клиенти, сътрудници или чиновници, като админ, обработващ или взаимен админ.
Международно приетите документи са удостоверение за високото равнище на сходство с условията освен на Европейския закон за отбрана на персоналните данни, само че и на международните правила в тази област.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР