VIVACOM провежда успешни тестове на 5G в реалната си мрежа

...
VIVACOM провежда успешни тестове на 5G в реалната си мрежа
Коментари Харесай

VIVACOM демонстрира 5G в реалната си мрежа

VIVACOM организира сполучливи проби на 5G в действителната си мрежа и е подготвена софтуерно за старта й. Това стана ясно на особено събитие, на което телекомът показва опциите си за прекосяване към мрежата от пето потомство. Компанията благодари за градивен разговор с Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и Комисията за контролиране на известията по отношение на освобождението на нужния честотен запас, който да даде опция за създаване и развиване на мрежата още през 2020 година

„ Съвременното общество е на прага на идната софтуерна гражданска война, която ще обхване всички сфери. Именно връзките са в основата на тази гражданска война. Хората през днешния ден чакат налична, сигурна и налична когато и да е съгласуваност. Истински сполучливите компании като VIVACOM би трябвало да са способни да развиват пазара и да способстват за напредъка на обществото, като плануват бъдещите потребностите на клиентите. Тук идват опциите на 5G свързаността, мрежата от пето потомство ще докара до цифровата промяна, която е нужна и неизбежна “, сподели основният изпълнителен шеф Атанас Добрев.

„ 5G - това е висока скорост, голям потенциал за свързване на устройства, пренебрежимо малко времезакъснение, което способства за мълниеносен транспорт на големи размери данни. Мрежата е в основата на пет генерални промени – тя обезпечава нараснала работливост, предвидимост и ръководство на процесите, безграничен брой свързани устройства, опция за развиване на нови промишлености, сегментиране на мрежата “, описа основният механически шеф Радослав Златков.

Предимствата на мрежата от ново потомство са огромни- тя ще способства за автоматизация на индустриалния цикъл, за всеобщо развиване на умните градове и техните съществени характерности като видеонаблюдение, надзор на трафика, мониторинг на околната среда, мъдро паркиране, мъдро сметоизвозване. Ще направи действителност умния дом. И още – с помощта на 5G мрежата цифровизация на образованието ще стане факт посредством всеобща досегаемост от разнообразни географски точки. Огромно е приложението на 5G мрежата и в развлекателната индустрия- правене на музика от разстояние, гейминг, потребление на добавена и виртуална действителност.

В лабораторни условия VIVACOM реализира скорост 2 104 Mbps в 5G мрежата си.

Повече от 100 души участваха на събитието, което се организира пред постройката на VIVACOM. Гостите, измежду които вицепремиерът по икономическата и демографската политика Мариана Николова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, ръководителят на КРС Иван Димитров следиха в действително време три демонстрации от три разнообразни географски точки, посредством които се увериха във функционалността на 5G мрежата на VIVACOM.

Като продължение на самодейността за цифровизация на образованието в учебно заведение Образование 4.0 VIVACOM показва приложението на 5G в областта на образованието – бърза връзка, опция за свързване на доста устройства, нулево закъснение на преноса на данни. Гостите наблюдаваха по какъв начин протича цифровото отдалечено образование благодарение на учители и възпитаници, ситуирани на разнообразни места. Урокът се организира посредством интерактивна дъска и таблети и потвърди опциите и приложимостта на отдалеченото образование в действителния образователен час.

Гостите на събитието участваха и на концерт онлайн като наблюдаваха по какъв начин се прави музика от разстояние с опциите на 5G мрежата. Популярните реализатори Любо Киров и Павел и Венци Венц, които бяха ситуирани на разнообразни географски местоположения, изпяха най-новия си шлагер „ Не бих могъл “ в синхрон и без никакво закъснение на звука и картината, каквото е невероятно с актуалните мрежи.

Зашеметяваща беше и третата проява - свободно рухване от 1000 м., което гостите следиха през VR очила с помощта на светкавичния транспорт на данни и потенциала на 5G мрежата на VIVACOM. Скокът с висока доза адреналин беше изпълнен от Веселин Овчаров – сложил голям брой международни върхове в парапланеризма, особено за гостите на събитието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР