VIVACOM предостави неограничен достъп до интернет на българските учени в

...
VIVACOM предостави неограничен достъп до интернет на българските учени в
Коментари Харесай

VIVACOM предостави сателитен интернет на българската Антарктическа база на Южния полюс

VIVACOM даде безграничен достъп до интернет на българските учени в антарктическата база „ Св. Климент Охридски “ на остров Ливингстън, Южния полюс.

Услугата се реализира посредством директна връзка през сателитна станция Плана на Виваком, през сателит на най-големия сателитен оператор SES.

С новата услуга българските учени ще могат да обменят данни в действително време, както и да употребяват директна IP телефонна връзка, а това доста ще усъвършенства процесите на работа на Антарктическата база. 

Освен интернет на Южния полюс, VIVACOM даде като подаяние и интернет връзка към телескопа на катедра Астрономия на Софийския университет, ситуиран в Геодезическа обсерватория Плана. Чрез интернет връзката, астрономите ще могат да ръководят отдалечено телескопа им, както и да получават данни в действително време.

От този месец на сателитна станция Плана на VIVACOM работи и L band радиотелескоп на катедра Астрономия, посредством който се вършат галактически проучвания като проучване на еволюцията на галактики и космически купове.

С тези услуги компанията подкрепя и предизвиква научноизследователската и просветителна активност на Българския Антарктически съюз и на Софийския университет, сподели Владимир Рангелов, Старши управител продажби в компанията.

„ Оценяваме високо дарението и помощта на VIVACOM. Изследователската работа на българските астрономи ще се улесни доста с подобряването на скоростта и неограничения достъп до информация и данни. Това е безценен принос, който ще подкрепи доста изследванията ни “ сподели доцент Евгени Овчаров, началник катедра Астрономия на СУ.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР