Vivacom отбеляза днес десетото юбилейно издание на Операция Жълти стотинки“–

...
Vivacom отбеляза днес десетото юбилейно издание на Операция Жълти стотинки“–
Коментари Харесай

Vivacom дарява над 53 000 лева за олимпийските отбори по природни науки в юбилейното издание на „Жълти стотинки“

Vivacom означи през днешния ден десетото юбилейно издание на Операция „ Жълти стотинки “– най-дългосрочната дарителска самодейност на телекома, която поддържа обществени дела за деца и младежи. Телекомът събра 43 221 лева и подарява спомагателни 10 000 лв., във връзка юбилея на самодейността. Така общата сума от над 53 000 лв. ще бъде дарена на Олимпийските тимове по естествени науки за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци от тимовете по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика, химия и млади физици в интернационалните надпревари.

„ Инвестицията в олимпийските състезатели по естествени науки е инвестиция в младежите, които в идните години ще бъдат мотор на нововъведенията и на научните достижения на страната ни. Българските възпитаници всяка година печелят медали в конкуренция със стотици от най-хубавите гимназисти в света. Само за 2022 година нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните международни надпревари и това е освен мотив за горделивост, само че и индикатор за капацитета на идващото потомство гении. Тази година им предстоят още мощни надпревари, където имаме вяра, че ще завоюват още доста медали. Благодарим на Vivacom и Операция „ Жълти стотинки “ за тази изключителна поддръжка “, показа Вълкан Горанов, изпълнителен шеф на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.



„ Благодаря на всички сътрудници, посланици и донори в Операция „ Жълти стотинки “, които я поддържаха от основаването й през 2010 година до през днешния ден. За десетте издания на самодейността дружно събрахме и дарихме над 790 000 лв., с които подпомогнахме обществено значими дела за деца и младежи. Операция „ Жълти стотинки “ е образец, за това по какъв начин обединени в своите старания компании, медии и общество, могат да вършат изключителни неща и да трансформират живота на деца в неравностойно състояние към по-добро или да поддържат младежите в разгръщането на техните гении. Дарителството е устойчива традиция във Vivacom и отразява нашата цел да бъдем обществено виновна компания, която оказва помощ за развиването на общностите и районите – за интервал от 12 години телекомът e дарил близо 5,6 милиона лв. за разнообразни дела и начинания “, показа Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.



През десетте издания на Операция „ Жълти стотинки “ от 2010 година до момента са подкрепени 5 дела:

- Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм.

- Изграждане и действие на 2 центъра за краткотрайно настаняване от фамилен вид за изоставени бебета – план на фондация " Надежда за дребните ".

- Изграждане и действие на 2 следени жилища за краткотраен заслон на младежи, напуснали домовете за сираци – план на Фондация за обществена смяна и включване.

- Подпомагане на действието на " Център за Надежда " за деца с множествени увреждания в София – план на фондация " I can too ".

- Подготовка на олимпийските тимове по естествени науки и присъединяване им в интернационалните надпревари – план на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

В десетото юбилейно издание на Операция „ Жълти стотинки “ средствата се събираха посредством дарения в особено обозначени касички в магазините на Vivacom и в обектите на над 50 колегата в цялата страна, посредством дарения през DMS номер или в дарителска сметка на сдружението.

Целта на самодейността е да сплоти бизнеса, медиите и обществото към обществено значими дела, които имат потребност от финансова поддръжка, тъй че да наберат известност и да станат независими и разпознаваеми, с цел да продължат да се развиват стабилно в бъдеще.

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,6 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

 

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР