Vivacom, най-големият български телеком по приходи, е подал жалба срещу

...
Vivacom, най-големият български телеком по приходи, е подал жалба срещу
Коментари Харесай

Vivacom подаде жалба срещу Apple в родната КЗК

Vivacom, най-големият български телеком по доходи, е подал тъжба против американския колос Apple в българската Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), излиза наяве от известие на интернет страницата на регулатора.

Жалбата на родната компания е обвързвана с най-продавания артикул на щатската компания - iPhone. След питане от Money.bg, Vivacom обясниха, че става въпрос за " възможна корист с по-силна позиция при договаряне от страна на Apple, във връзка със подписване на директен контракт с Виваком за разпространяване на телефоните с марка iPhone ".

Българският телеком е единственият от трите родни мобилни оператора, който обичайно не предлага най-продавания мобилен телефон в премиум класа - iPhone. В края на предходната година бе публикувано известие, съгласно което клиентите на Vivacom ще могат да купят новите модели от оператора, само че към и днешна дата те не се оферират на страницата на компанията.

Според родното законодателство, глобата при открито сходно нарушаване е в размер на 10 % от приходите на компанията от активността, в което е осъществено то. Apple не дава към този момент прецизен брой за продадени iPhone, само че през финансовата 2018 година общите продажби на американския колос, чиято пазарна капитализация е $935 милиарда, са над $265 милиарда.

Жалбата идва в миг, в който Vivacom се готви за продажба. Компанията е наела Lazard като съветник по договорката, а предварителните оценки сочат, че сдружението може да бъде оценено на €1,2 милиарда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР