VIVACOM интегрира успешно системата за измерване на качеството на атмосферния

...
VIVACOM интегрира успешно системата за измерване на качеството на атмосферния
Коментари Харесай

Община Благоевград вече разполага с иновативна станция за измерване на качеството на атмосферния въздух от VIVACOM

VIVACOM интегрира сполучливо системата за премерване на качеството на атмосферния въздух особено за потребностите на община Благоевград. Станцията е инсталирана наоколо до висок промишлен комин в Южната промишлена зона. Мястото е определено неслучайно, защото това е „ гореща “ точка за града, за която общината поучава голям брой недоволства за замърсяване на въздуха от съществуващия комин. Станцията мери фини прахови частици PM2,5 и PM10 (µm), температурата, влажността на въздуха и атмосферното налягане.
Само седмица, откакто беше инсталирана, системата потвърди на процедура своите преимущества. Тя регистрира сериозно завишаване на фините прахови частици, след което последва светкавична интервенция на общината с посещаване на място, при което е открито, че става въпрос за нерегламентирано горене на боклуци. На нарушителя е формиран акт, горенето е прекъснато, а системата регистрира възстановяване на качеството на въздуха.
Системата за отчитане на качеството на въздуха е второто интелигентно решение, предоставено от VIVACOM на община Благоевград. Там към този момент беше построена новаторска система за видеонаблюдение, част от интелигентната платформа за ръководство на градската среда Smart city. Тя включва 179 камери, сложени на 68 основни местоположения – входно-изходни точки, учебни заведения, детски градини, паркове. Част от камерите имат функционалности за различаване на регистрационни номера, аналитични функционалности, разкриване на лица, изоставени предмети и други Целогодишно системата подава информацията към полицията и общината.
Интелигентните системи за мониторинг на въздуха и за видеонаблюдение ще бъдат интегрирани в единната платформа за интелигентно ръководство и мониторинг на градската среда - Smart city на VIVACOM. В нея могат да се внедрят и спомагателни модули по преценка и съгласно потребностите на община Благоевград. Платформата предлага 13 разнообразни модула, разпределени в следните витално значими за всеки град области: подвижност, околна среда, сила, сигурност, ръководство. Системата има и мобилно приложение за крайни консуматори, с елементарен интерфейс и разнообразни варианти за инспекция на всичко най-важно за всеки гражданин или клиент на даден град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР