Viva Magenta 18-1750 (искрящо наситено розово) е цветът на 2023

...
Viva Magenta 18-1750 (искрящо наситено розово) е цветът на 2023
Коментари Харесай

Вива Маджента“ е цветът на 2023 г.

Viva Magenta 18-1750 (искрящо наситено розово) е цветът на 2023 година съгласно американския институт Pantone, който го показва като „ неограничен, самоуверен и смел “.

Това е примес от алено, бордо с нюанси на виолетово, излъчваща „ нов сигнал за мощ “, въпреки че модистите споделят, че не е елементарно да се носят облекла в този цвят.

Институтът от години следи цветовите трендове в модата и дизайна, като се пробва да предвижда кой цвят набира задоволително известност, с цел да бъде разгласен за преобладаващ за идната година.

Миналата година даже бе определен Very Peri (синьо с виолетово-червен оттенък), който е особено създаден от експерти и не се среща естествено в природата.

„ Той е мощен и въодушевяващ. Това е ново алено, което оживява с чиста наслада и подканва към опити и самоизразяване без ограничавания.

Един наелектризиращ и безконечен отенък, който се декларира изрично “,

разяснява Леатрис Ейзмън, изпълнителен шеф на Pantone.

В първите мнения се споделя, че изборът е дръзновен и декларира „ завръщане на цвета “ след години, в които преобладаваха нюанси на сивото или бледи версии на сиво и коралово. Много производители на смарт телефони да вземем за пример също се насочиха към не толкоз ярки цветове.

Маджента идва от името на град със същото име в Ломбардия в Северна Италия, където през 1859 година армията на Франция и Пиемонт побеждава австрийските сили и това се трансформира в един от знаците на Втората война за самостоятелност на Италия.

Маджента е и един от четирите софтуерни цвята в полиграфията.

Институтът за цветовете „ Пантон “ е проучвателен център на компанията Pantone, чийто предмет на активност е пробната работа с цветовете и тяхното въздействие върху другите браншове като мода, полиграфия, интериорен дизайн, реклама, кино и други Институтът дефинира цвят на годината от 2000 година насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР