Вицешампионът на България ЦСКА-София ще има за съперник латвийския Рига

...
Вицешампионът на България ЦСКА-София ще има за съперник латвийския Рига
Коментари Харесай

ЦСКА-София дебютира в Европа срещу латвийци

Вицешампионът на България " ЦСКА-София " ще има за противник латвийския " Рига " в I квалификационен кръг за Лига Европа. Това отреди тегленият през днешния ден в Нион (Швейц) чоп за предварителните стадии на втория по значителност европейски клубен шампионат по футбол.

Това ще е дебютно присъединяване в континенталните съревнования на УЕФА за клуба, който бе основан през 2016 година след трансформацията на " Чавдар " (Етрополе) и " Литекс " (Ловеч) и преместването на " оранжевите " на ст. " Българска войска ". " Червено-белите " имаха искания да играят в Лига Европа и през предишното лято, само че тогава бяха дисквалифицирани в деня на жребия поради тригодишното предписание за нови клубове. Въпреки него европейската централа позволи " ЦСКА-София " в евротурнирите още във втория сезон от съществуването на клуба в този му тип.

Първият мач против " Рига " ще бъде на 12 юли в София, а реваншът е седмица по-късно в латвийската столица.

Днес своите първи противници научиха и другите два български представителя в Лига Европа - бронзовият медалист " Левски " и носителят на Купата на България " Славия ". " Сините " стартират с посещение против " Вадуц " в Лихтенщайн, а " белите " започват против " Илвес " (Тампере) във Финландия. И двата реванша би трябвало да се играят в София на 19 юли, което може би ще накара УЕФА да направи разбъркване в програмата на единия от двата тима.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР