Вицепрезидентката на Съединените щати Камала Харис посети вчера щата Тенеси,

...
Вицепрезидентката на Съединените щати Камала Харис посети вчера щата Тенеси,
Коментари Харесай

Камала Харис посети Тенеси, за да подкрепи изгонените вчера от щатската Камара на представителите демократи

Вицепрезидентката на Съединените щати Камала Харис посети през вчерашния ден щата Тенеси, където прикани за по-строги закони за огнестрелните оръжия и разкритикува следената от републиканците Камара на представителите на щата, която ден по-рано изгони двама чернокожи депутати от Демократическата партия поради ролята им в митинг, призоваващ за повече надзор над оръжията след стрелбата в учебно заведение в Нашвил, заяви Асошиейтед прес.

Харис получи бурни овации и аплодисменти, когато съобщи пред събралото се голям брой в обичайно предопределеният за чернокожи университет " Фиск " в Нашвил, че така наречен " тройка от Тенеси " - отстранените депутати Джъстин Джоунс и Джъстин Пиърсън, както и трети народен представител на Демократическата партия Глория Джонсън, която избегна премахване с един глас - са били, по думите ѝ, накарани да замлъкнат и са станали обект на напън поради това, че са се застъпили за живота на учениците.

" Нека разберем, че в основата на казуса е битката за сигурността на нашите деца ", сподели Харис. " Вече години наред те се учат да четат и пишат, да се крият в килера и да мълчат, в случай че в учебното заведение им има всеобща пукотевица, а нашите деца, които имат Божията дарба да учат и управляват, вървят на учебно заведение със боязън ", добави тя.

Тя прикани за осъществяването на по-цялостни инспекции на предишното на претендентите за разрешителни за владеене на оръжие, нови закони при установяването на нередности и ограничавания за продажба на автоматизирани оръжия, написа Българска телеграфна агенция.

" Нека не се поддаваме на неверния избор - или подкрепяте Втората корекция (правото за владеене и носене на огнестрелно оръжие в Съединени американски щати бел. ред.) или желаете рационални закони за сигурност на оръжията ", съобщи Харис. " Можем и би трябвало да вършим и двете ", добави тя.

Харис се срещна на четири очи с Джоунс, Пиърсън и Джонсън, както и с други определени публични лица и младежи, застъпващи се за налагането на по-строги закони за контрола на оръжията.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в през вчерашния ден разкритикува също отстраняването на двамата демократи и назова тези дейности " шокиращи, недемократични и невиждани ". " Вместо да разискват същността на въпроса (за контрола върху оръжията), тези законодатели от Републиканската партия избраха да санкционират, да накарат да замлъкнат и да изгонят съответно определени представители на народа на щата Тенеси ", съобщи Байдън в изказване.

Белият дом заяви, че през вчерашния ден Байдън е разговарял с Джоунс, Пиърсън и Джонсън посредством видеоконферентна връзка и им е благодарил за битката им против автоматизираните огнестрелни оръжия, както и за това, че отстояват демократичните полезности.

Отстраняването на Джоунс и Пиърс провокира обвинявания в расизъм на фона на оставането на Джонсън, която не е чернокожа, да продължи активността си в Камарата. Ръководството на Републиканската партия отхвърли расата на депутатите да е била фактор за изгонването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР