Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер снощи беше осъдена

...
Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер снощи беше осъдена
Коментари Харесай

Осъдиха на 6 години затвор вицепрезидентката на Аржентина

Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер нощес беше наказана на 6 години затвор и ѝ беше наложена доживотна възбрана да заема държавни длъжности, откакто беше приета за отговорна по обвинявания в скица за машинация, при която по време на нейния мандат са били присвоени 1 милиард $ посредством планове за публични поръчки, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.
Тричленен правосъден състав призна лидерката за отговорна в машинация, само че отхвърли обвиняването в управление на незаконна организация, за което присъдата можеше да бъде 12 години затвор. Това е първият случай, в който аржентински вицепрезидент е наказан за закононарушение, до момента в който към момента заема поста.
Присъдата няма да стане дефинитивна, до момента в който не завърши процеса по обжалване, който може да отнеме години. Междувременно Киршнер ще резервира своя имунитет от арест, стига да може да продължи да печели избори. В своя тирада след произнасянето на присъдата тя се дефинира като жертва на " правосъдна мафия ".
Нейните поддръжници се заканиха да сковават страната с общонационална стачка. Те блокираха центъра на Буенос Айрес и потеглиха към постройката на федералния съд, биейки барабани и скандирайки бурно.
Киршнер изрично отхвърли всички обвинявания. Тя беше упрекната, че е предоставила непозволено публични поръчки за строителство на строителен магнат, тясно обвързван със фамилията ѝ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР