Вицепрезидентът по маркетинг на Qualcomm Дон МакГъри в интервю за

...
Вицепрезидентът по маркетинг на Qualcomm Дон МакГъри в интервю за
Коментари Харесай

Qualcomm подготвя евтината SoC 7cx за бюджетни компютри с ARM процесори

Вицепрезидентът по маркетинг на Qualcomm Дон МакГъри в изявление за подкаста Mobile Tech заяви, че се приготвя производството на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 7cx , предопределена за основаването на преносими компютри с цена от $300 до $800. Новата SoC е с малко по-слаби благоприятни условия от показания предходната година чип 8cx.

Дон означи, че Snapdragon 7cx особено се създава, с цел да се възбуди интереса на елементарните консуматори и на разработчиците към ARM процесорите и специфичната операционна система Windows 10 за ARM процесори. Този чип би трябвало да даде на производителите опция да показват на пазара по-достъпни компютри спрямо решенията, основани на Snapdragon 8cx. По-големият брой ARM компютри би трябвало да подтикне разработчиците да усъвършенстват своите приложения за тази архитектура, което ще заинтригува потребителите.

Необходимостта от производството на по-достъпен ARM процесор МакГъри изясни посредством Гугъл, който бе заинтересован и стартира работата върху усъвършенствана за ARM версия на Chrome. Но неотдавна разработчиците на интернет колоса трябваше да преразгледат тези проекти, заради прекомерно ниския интерес на потребителите към този клас компютри. А щом даже Гугъл се отхвърля да усъвършенства своя ARM браузър, какво да кажем за по-малките компании?

Qualcomm смята, че единственият метод за решаването на този проблем е на пазара да се появят евтини и доста положителни компютри с Windows 10 за ARM процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР