Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, прати до медиите официално

...
Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, прати до медиите официално
Коментари Харесай

Атанас Фурнаджиев отхвърли нападките срещу него

Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, прати до медиите публично писмо, в което отхвърли рецензиите против него от последните дни. Той даже съобщи, че след Изпълкома на 28 ноември, ще излезе да приказва на на конференцията пред публицистите, с цел да може да отговори на всички въпроси към него.

Писмото на Атанас Фурнаджиев без редакторска интервенция


РАВО НА ОТГОВОР
от Атанас Фурнаджиев
по отношение на материал, излъчен в централната новинарска емисия
на телевизия БТВ, на 20.11.2019 година

Уважаеми дами и господа,

употребявам законовото си право на отговор на материал публикуван от БТВ, в който беше забъркано и моето име. Правя съответни разяснения към обвързваните с мен изказвания:

Излъченият материал е подготвян повече от 6 месеца. В този интервал аз, като обществена персона, съм участвал на голям брой събития, на които е участвал и екип на БТВ. Учудва ме изказванието на публицист в национална телевизия, че не е съумял да ме откри в границите на цели 6 месеца, изтъквам: „ Без триумф останаха опитите ни да се свържем с Атанас Фурнаджиев”. Настоявам за отговор – по кое време тъкмо и по какъв метод ме потърсихте, в случай, че на служебната ми поща, която е обществена, няма пристигнало питане по разработваната тематика, нито съм получил СМС на телефона си от Вас.

Дружеството „ КП Имобилиен” ЕООД, чийто притежател съм, в действителност е главният вложител в „ Белведере Холидей Клуб”, Банско, като се занимава с продажбата на жилища в него. Към днешна дата, над 80% от наличните в постройката парцели са благосъстоятелност на частни лица – български и задгранични жители. Дружеството „ КП Имобилиен” ЕООД не се занимава с хотелиерска активност и не е бенефициент на БФС.

Аз – Атанас Фурнаджиев, по никакъв метод не съм взел участие директно или индиректно във вземането на решения, къде и по кое време да бъдат подготвителните лагери на тимовете в детско-юношестките школи. По програмата за детско-юношески спорт в БФС има комисия с ръководител Емил Костадинов и членове проф. Лъчезар Димитров и Антон Петров. Те се стопират на туроператорска компания, която на собствен ред избира и предлага подобаващи за задачите на подготвителни лагери хотели. Всеки треньор самичък взема решение, в кой хотел да организира подготовката на своя футболен тим, а туроператорската организация е предложила хотели в Сливен, Боровец, Говедарци и Банско.

За информация, „ Белведере Холидей Клуб”е единственият хотел в Банско, който има личен стадион и това го прави желана дестинация за подготвителни лагери на голям брой спортни клубове, както български, по този начин и задгранични.

Относно изнесената в материала на БТВ цена за подготвителен лагер от 75 лв. на човек, прецизирам, че чистата цена, която хотелите получава на човек, след приспадане на Данък добавена стойност и комисионна на туроператор, е 56 лв.. Срещу нея се дават следните услуги по време на подготвителен лагер: нощувка, закуска, обяд, вечеря, превоз, пране, прилагане на стадион, съществуване на кола за спешна помощ с медицински екип, прилагане на външен басейн, вътрешен басейн и СПА-център. Възможно е, както се цитира в материала, в базите на Национален осигурителен институт цената да е 50 – 60 лева на човек, само че тя е единствено за закуска, обяд, вечеря и нощувка и то в хотели с 1 или 2 звезди, без всички гореизброени спомагателни условия, които предлага един 4-звезден хотел.

И последно, считам, че за всеки родител, какъвто съм и аз, освен това на 4 деца, е извънредно значимо детето да бъде на подготвителен лагер с съответни условия и качество на услугата, отговарящи пълноценно на потребностите на един юноша, занимаващ се интензивно със спорт и подготовка за надпревари.

Уважаеми дами и господа, това са обстоятелствата, които бихте научили от първа ръка, в случай че в действителност ме бяхте потърсили. В умозаключение прибавям, че на 28.11.2019 година ще участвам на Изпълкома на БФС, както и на конференцията по-късно и ще бъда разполагаем за отговор на всички журналистически въпроси.

Атанас Фурнаджиев
21.11.2019 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР