Вицепрезидентът на волейболната федерация (БФВ) и кандидат на опозицията за

...
Вицепрезидентът на волейболната федерация (БФВ) и кандидат на опозицията за
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Преди 10 дни нямах идея, че ще съм кандидат за шеф на БФВ

Вицепрезидентът на волейболната федерация (БФВ) и претендент на опозицията за нов началник на централата Любомир Ганев разгласи, че самодейността за промяна на дългогодишния президент Данчо Лазаров е спонтанна. Легендата на ЦСКА и националния тим също по този начин съобщи, че издигането на неговата кандидатура също не е авансово планувано от инициативния комитет, в който се сплотиха съвсем всички водещи клубове в България.

" Нямам никакви проблеми с Данчо Лазаров - съобщи Ганев пред bTV. - Преди 10 дни организирахме диалог. Тогава нямах концепция, че ще се кандидатирам. Казах му, че той постоянно е знаел какво мисля аз, че може да се направи по-добре за българския волейбол. В последна сметка за какво да се конфронтираме? "

Ганев разкри, че в устава на БФВ има член, който разрешава на Лазаров да се трансформира в почетен ръководител на организацията. А това би дало на ръководещия от 2002 година предприемач аналогични пълномощия от досегашните.

" Има точка в устава за почетен ръководител на Управителния съвет, която дава големи пълномощия. На процедура имаш втори президент във федерацията. Клубовете желаят да има промени и в тази част. Няма нищо неприятно да има почетен ръководител, само че той да не бъде със същите пълномощия като ръководителя. Да може да бъде канен на всички мероприятия, само че да не може да подписва документи. Засега това не го обмисляме. Нека да стигнем до този проблем. В момента се мъчим да имаме задоволително членове на Управителния съвет на 20 декември, а по-късно би трябвало да се насрочи ново изборно заседание на 16 януари ", съобщи Ганев.

Кампанията за събаряне на Лазаров стартира преди по-малко от три седмици, тъкмо след имитация на Любомир Ганев, обвързвана със свиканото изключително Общо заседание на 20 декември в Казанлък. По думите му то е проведено с единствената цел той да бъде изключен от УС, с цел да не може да се кандидатира за президент на федерацията (по правилник единствено членове на УС имат такова право).

Два дни по-късно - на 15 ноември, представители на инициативния комитет оповестиха желанието си да свикат друго изключително Общо заседание с избирателен темперамент на 16 януари, като тогава беше категорично очебийно, че опозицията има разнообразни разновидности за кандидат-президент, само че Любомир Ганев изрично не е измежду тях. Миналата сряда (27 ноември) обаче точно някогашният водач на националния тим беше посочен като лицето, което би трябвало да донесе смяната.

Самият Ганев към този момент два пъти бе евентуален претендент за началник на българския волейбол. Веднъж си издигна публично кандидатурата през 2015 година, само че няколко дни преди Общото заседание беше заставен да я отдръпна. Миналата година пък, когато Лазаров няколко пъти заявява, че ще се отдръпна, той още веднъж съобщи, че е подготвен да поеме щафетата. Само че Лазаров още веднъж изненада всички и съобщи, че възнамерява да изкара следващия си мандат, който изтича през 2021 година

" Да, бил съм " дясна ръка ", имах компетенции по време на международното състезание и съм там да оказвам помощ - уточни през вчерашния ден Ганев. - От година и два месеца безусловно никаква работа не правя. От 2012 година не сме имали изборно заседание. Тогава някои членове на УС си подадохме оставките, някои от нас бяха определени още веднъж, само че претендент за президент е бил единствено един. Едното от настояванията на този предприемчив комитет е да има не повече от два поредни мандата всеки началник на федерацията. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР