Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува в интервю за Tuttomercatoweb не

...
Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува в интервю за Tuttomercatoweb не
Коментари Харесай

УЕФА може да отнеме финала на Шампионската лига на Истанбул

Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува в изявление за " Tuttomercatoweb " не изключи финалът на Шампионската лига да бъде изместен от Истанбул. Това се дължи на политическата обстановка.

" Ще създадем всичко допустимо да запазим автономията и независимостта на спорта, само че, несъмнено, не можем да сменяем Организация на обединените нации и Европейски Съюз, дипломати, посланици и други политически институции ", сподели Ува.

Решенията в УЕФА се вземат взаимно от президента и изпълнителния комитет. След началото на военната интервенция на Турция в Сирия, мнозина приканват Истанбул да бъде лишен от правото да бъде хазаин на финала. Мнозина също по този начин приканват да санкционират Турция, тъй като футболистите им честват при гол с жест в поддръжка на тази интервенция.

Журналистът на " Sky Sport " Italia Лука Маркети разяснява за " Tuttomercatoweb ", че УЕФА обмисля съществено опцията да реалокира финала в друга страна. Припомняме, френският министър на спорта Роксана Марасиняну съобщи, че турският тим би трябвало да бъде осъден за военния привет на футболистите по време на мача с французите (1:1) в подготовка за Евро 2020. Финалът на Шампионската лига този сезон би трябвало да се организира в Истанбул на 30 май 2020 година на олимпийския стадион в Ататюрк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР