Вицепрезидентът на Съюза на производителите на безалкохолни напитки и минерални

...
Вицепрезидентът на Съюза на производителите на безалкохолни напитки и минерални
Коментари Харесай

Експерт посочи какви напитки трябва да пием в жегите

Вицепрезидентът на Съюза на производителите на безалкохолни питиета и минерални води Людмила Хомич изброи напитките, които най-добре утоляват жаждата в жегата.
Списъкът включва зеленчукови и плодови сокове, които съгласно нея съдържат комплекс от хранителни субстанции и са в положение да поддържат мощен организма.
През деня експертът посъветва да се пият трапезни минерални води.
"Минералните води са богати на неорганични соли - натрий, калий, калций, магнезий. Консумацията им, съгласно изследвания, освен поддържа салдото на солта в топлината, само че има и удобен резултат върху метаболизма, положението на бъбреците и костната компактност ", сподели тя в коментар за "Российская газета ".
Изотоничните питиета ще оказват помощ за запълване на загубата на соли в горещо време, напомни Хомич. Тя означи, че производителите постоянно прибавят към тях функционални съставни елементи, които покачват издръжливостта и продуктивността.
Експертът също по този начин предложи да носим със себе си бутилка вода през лятото. Минималният дневен банкет на течности би трябвало да варира от 2 до 3 литра, заключи тя.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР