Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви пред лидерите на страните

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви пред лидерите на страните
Коментари Харесай

Майк Пенс: Няма място за империя и агресия в Индийско-Тихоокеанския регион

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи пред водачите на страните от Югоизточна Азия, че няма място за "империя и експанзия " в Индийско-Тихоокеанския район, коментар, който бе признат като ориентиран към възхода на Китай, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Пенс не загатна поименно Китай в речта си на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Сингапур, само че акцентира, че както дребните, по този начин и огромните страни би трябвало да могат да благоденстват в района.

"Както и вие, ние се стремим към един Индийско-Тихоокеански район, в който всички страни, огромни и дребни, могат да забогатяват и да процъфтяват, уверени в суверенитета и полезностите си и укрепвайки дружно. Всички сме съгласни, че империята и експанзията нямат място в Индийско-Тихоокеанския район ", съобщи Пенс.

Той сподели, че Вашингтон взема ограничения в поддръжка на тази визия, в това число за увеличение на частните вложения в инфраструктурата и водене на "свободна, почтена и взаимна " търговия.

Пенс посочи и "кампанията на напън " на Съединени американски щати над Северна Корея, уговорката им "да пазят свободата на моретата и небесата " и решителността им да подсигуряват сигурността на страните от Югоизточна Азия в техните суверенни граници по суша и море и в цифровия свят.

Президентът Доналд Тръмп наскоро предложи нова районна идея за свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район, измежду чиито поддръжници са още Австралия, Индия и Япония. Според специалисти една от основните ѝ задания е ограничението на въздействието на Китай в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР