Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще се ваксинира срещу COVID-19

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще се ваксинира срещу COVID-19
Коментари Харесай

Майк Пенс ще се ваксинира срещу COVID-19 утре, а Джо Байдън - най-рано другата седмица

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс ще се имунизира против COVID-19 на следващия ден. Избраният за президент Джо Байдън, който ще заеме поста идващия месец, ще се имунизира най-рано другата седмица, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Майк Пенс, на 61 години, и брачната половинка му Карън ще се имунизират, с цел да " засилят доверието " на американците във имунизациите, заяви Белият дом в малко официално съобщение.

Президентът Доналд Тръмп, който по-рано тази година се болести с новия ковид, не е дал никакви индикации по кое време би могъл да се имунизира, отбелязва Франс прес.

" Президентът е подготвен да се имунизира и ще го направи незабавно щом неговият медицински екип сметне това за подходящо ", съобщи неговата говорителка Кейли Макенани. Тя обаче акцентира, че приоритет за 74-годишния Тръмп " са служащите на първа линия ", напомня Франс прес.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният държавен глава Барак Обама към този момент дадоха да се разбере, че ще имунизират обществено, с цел да засилят доверието в акцията.

Очаква се първата от общо две ваксини да бъде сложена на Байдън най-рано другата седмица, сподели представител на преходния му екип, представен от Ройтерс.

78-годишният предстоящ президент на Съединени американски щати е в рискова група поради своята възраст.

В петък американската Агенция за храните и медикаментите утвърди първа ваксина против КОВИД-19 - на фирмите Pfizer и BioNTech, напомня Агенция Франс Прес. Масовата имунизация на популацията в Съединените щати стартира в понеделник.

Очаква се американската Агенция за храните и медикаментите да утвърди до края на тази седмица втора ваксина - на компанията Moderna, отбелязва Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, като са преди всичко в света по брой инфектирани и умряли, показва ТАСС. По данни на университета " Джон Хопкинс " в страната са регистрирани близо 17 милиона случая на ковид. Над 307 хиляди души са умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР