Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен-ун

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Майк Пенс предупреди Северна Корея да не разиграва Тръмп

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс предизвести севернокорейския водач Ким Чен-ун да не се пробва да разиграва американския държавен глава Доналд Тръмп, в случай че двамата се срещнат при плануваната среща на 12 юни. Пенс декларира това в извадки от инвервю за телевизия "Фокс ", представени от ДПА.

"За Ким Чен-ун ще бъде огромна неточност да мисли, че може да разиграва Доналд Тръмп ", споделя Пенс на фона на засилващите се опасения, че срещата може да се окаже неприличен неуспех за Тръмп, в случай че той не успее да накара Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия.

Пенс добавя, че е "безспорно ", че Тръмп е квалифициран да се отдръпна от срещата, която съгласно проектите би трябвало да се организира в Сингапур. Не мисля, че президентът Тръмп мисли за пиар-а, той мисли за мира, добавя вицепрезидентът.

Северна Корея съобщи предходната седмица, че ще се откаже от срещата, в случай че Съединени американски щати упорстват за цялостната й денуклеаризация.

За Тръмп, който е убеден във опциите си да реализира огромни покупко-продажби, се твърди, че е попитал съветниците и съдружниците си дали въпреки всичко да взе участие в срещата поради смяната в тона на Пхенян.

Очаква се Тръмп да разиска срещата с южнокорейския президент Мун Дже-ин, който по-късно през днешния ден ще посети Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР