Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди държавите в Индийско-Тихоокеанския регион

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди държавите в Индийско-Тихоокеанския регион
Коментари Харесай

Майк Пенс предупреди за дълговата дипломация на Китай и промотира визията на САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс предизвести страните в Индийско-Тихоокеанския район да не попадат в клопката на китайската дългова дипломация и ги насърчи да изберат " по-добрия вид " на американско финансиране за развиване.

 Протекционизмът е жертван на неуспех, предизвести Си Дзинпин Съединени американски щати
Протекционизмът е жертван на неуспех, предизвести Си Дзинпин Съединени американски щати

Това е непредвидлив метод и е жертван на неуспех

Пенс произнесе сериозна тирада по адрес на Китай по време на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АПЕК) в Папуа Нова Гвинея, написа сингапурският вестник " Стрейт таймс ". Американският политик акцентира сериозната конкуренция сред двете международни сили за районно въздействие.

" Ние не удавяме нашите сътрудници в море от задължения. Ние не принуждаваме или компрометираме вашата самостоятелност. Не предлагаме стягане на пояс или веднъж ", сподели той, имайки поради китайската икономическа самодейност " Един пояс - веднъж ".

Пред форума Пенс акцентира, че Съединени американски щати имат " кардинален метод " за финансиране на инфраструктурни планове в района, който е в ослепителен контрастност с хищническото държание на някои страни.

" Някои оферират инфраструктурни заеми на държавни управления в Индийско-Тихоокеанския район и света, постоянно изискванията по отпущането на заеми са непрозрачни ", продължи той и предизвести, че плановете постоянно са неустойчиви и с неприятно качество.

 Дутерте: Китай към този момент има Южнокитайско море, Съединени американски щати да прекратят военните учения
Дутерте: Китай към този момент има Южнокитайско море, Съединени американски щати да прекратят военните учения

Военните учения на Съединени американски щати и съдружниците им в района основават " търкания "

" Позволете ми с огромно почитание да се обърна към всички страни в този просторен район и към света: Не приемайте дълг от друга страна, който може да компрометира суверенитета ви. Защитете ползите си. Защитете независимостта си. И както Съединени американски щати постоянно поставяйте страната си преди всичко ", прикани Майк Пенс.

По време на речта си Пенс, който съставлява президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на интернационалния конгрес, изложи правилата, на които се базира американската визия за свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район: независимост на мореплаването и въздухоплаването, самостоятелни свободи и уважаване суверенитета на другите страни .

Според наблюдаващи в района концепцията на Съединени американски щати е за отпор на нападателната дипломация на Китай за оказване на въздействие в района, въпреки че Пенс акцентира, че се отнася за всички страни.

Вицепрезидентът алармира, че Съединени американски щати ще продължат да вземат участие в интервенции за отбрана на свободата на корабоплаване в Южнокитайско море.

Пенс акцентира, че Китай има място в американската визия, в случай че избере да почита суверенитета на прилежащите страни, стреми се към свободна, обективна и реципрочна търговия и съблюдава човешките права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР