Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обяви създаването на Космически сили

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обяви създаването на Космически сили
Коментари Харесай

Майк Пенс: САЩ ще създадат космически военни сили до 2020 г.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс разгласи основаването на Космически сили след изразеното от президента Тръмп предпочитание Съединени американски щати да имат превес в космоса, съобщи Франс прес.

" Настъпи моментът да напишем идната глава от историята на нашите въоръжени сили, да се подготвим за идващото полесражение, където най-хубавите и най-смели американци ще бъдат призовани да осуетят и победят нова вълна от закани против нашия народ и нашата страна. Настъпи моментът да създадем Космическите сили на Съединени американски щати ", съобщи Пенс пред военни в Пентагона.

Той добави, че към този момент се води подготовка тези Космически сили да станат шестият тип въоръжени сили на Съединени американски щати, дружно със сухопътните, военновъздушните, военноморските, морската пехота и бреговата защита, както подреди Тръмп през май.

Тъй като обаче основаването на нов тип въоръжени сили би трябвало да се утвърди от Конгреса, Пенс съобщи, че процедурата ще премине поетапно, като задачата е Космическите сили да бъдат основани до 2020 година

Той изиска от Конгреса да утвърди спомагателен бюджет от 8 милиарда $ за идващите пет години.
В момента за космоса дават отговор военновъздушните сили на Съединени американски щати.

(БТА)

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР