Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обеща "бърза реакция" от страната

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обеща "бърза реакция" от страната
Коментари Харесай

Пенс обеща бърза реакция от страна на САЩ при всяка заплаха срещу Гуайдо

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс даде обещание "бърза реакция " от страната си при "заплахи, насилия и заплашванията " против венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се върна през днешния ден във Венецуела, съобщи Франс прес.

Съединените щати, наред с още петдесетина страни, признаха Гуайдо за легален краткотраен президент на Венецуела.

"Светът гледа - краткотрайният президент Гуайдо би трябвало да получи позволение да се върне във Венецуела в условия на цялостна сигурност ", акцентира Пенс, който е на първа линия в напъните на Съединени американски щати да принудят венецуелския президент Николас Мадуро да се отдръпна.

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо се върна през днешния ден в страната, както бе заречен, предадоха по-рано международните организации.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент на Венецуела и бе приет за подобен от петдесетина страни, дойде със аероплан на летището на столицата Каракас, където бе приветстван от свои последователи. Сред посрещачите бяха и посланиците на няколко европейски и латиноамерикански страни, отбелязва Франс прес.

"Вече сме на нашата обичана земя! Венецуела, ние преди малко преминахме миграционния надзор и тръгваме към нашия град ", написа в Туитър Гуайдо, представен от ТАСС.

Венецуелският опозиционен водач рискува арест, тъй като излезе от страната макар възбраната да напуща нейната територия.

В обръщение, в което разгласи идното си завръщане във Венецуела, Гуайдо обаче предизвести президента Николас Мадуро, че в случай че се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му неточности.

Няколко хиляди последователи на венецуелския опозиционен водач към този момент се събраха в Каракас по апела му да стачкуват. Демонстрации са планувани и в други градове във Венецуела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР