Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс направи днес посещение на американски

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс направи днес посещение на американски
Коментари Харесай

Майк Пенс посети американски войници в Ирак

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс направи през днешния ден посещаване на американски бойци в Ирак, съобщи Франс прес.

Пенс посети военната база Айн ал Асад, която е в пустинната западна част на Ирак. Той бе съпроводен от брачната половинка си Карън. Визитата е подхваната преди празниците за Деня на благодарността в Съединени американски щати, които са другата седмица.

В края на декември предходната година американският президент Доналд Тръмп предизвика дискусия, откакто при аудиенция в Ирак посети единствено базата Айн ал Асад, без да се среща с представители на иракските управляващи в Багдад, напомни Българска телеграфна агенция.

След като бе обявено за идването на Пенс в Ирак, иракски източници обявиха, че се чака той да се срещне с премиера Адел Абдел Махди. По-късно обаче бе обявено, че Пенс е разговарял с него по телефона, а ще се срещне с президента на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани. Целта е да бъдат уверени съдружниците на Съединени американски щати в битката с " Ислямска страна ", че Америка ги поддържа.

Миналия месец сирийските кюрди пострадаха от турската атака в Северна Сирия след изтеглянето оттова на американските войски, отбелязва Асошиейтед прес.

" Айн ал Асад " е базата, от която американските сили са подхванали интервенцията в Сирия предишния месец, при която бе погубен водачът на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР