Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който кацна в Израел в

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който кацна в Израел в
Коментари Харесай

Ние сме в зората на нова ера, обяви Пенс пред Нетаняху в Йерусалим

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, който кацна в Израел в неделя вечерта, откакто прекара 36 часа в Египет и Йордания, се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, написа " Аарец ".

По-късно Пенс ще изнесе тирада за американско-израелските връзки.

На срещата американският политик е декларирал пред Нетаняху, че е " огромна чест " да бъде в " израелската столица Йерусалим " и е изразил вяра, че " ние сме в зората на нова епоха " за възобновяване на напъните за реализиране на мир сред Израел и Палестина.

Външното министерство на еврейската страна разгласи, че Пенс е посрещнат като държавен глава.

Палестинската власт бойкотира визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати в района поради решението на Вашингтон да разгласи Йерусалим за столица на Израел.

В неделя палестинци гориха портрети на Пенс във Витлеем като митинг против визитата му.

Във вторник вицепрезидентът ще се срещне с президента на Израел Реувен Ривлин и ще посети Стената на рева (Западната стена) преди да отлети за Вашингтон. Не се чака израелски формален представител да придружи Пенс по време на визитата на Стената на рева, сходно на Доналд Тръмп през май 2017 година

Пенс няма да се срещне с израелската съпротива - честа традиция при сходни визити. Лидерът на опозицията Исак Херцог е изискал среща, само че му е отказано. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР