Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е трябвало да се срещне

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е трябвало да се срещне
Коментари Харесай

КНДР отменя историческа срещата с Майк Пенс в последната минута

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс е трябвало да се срещне със севернокорейски публични представители по време на Зимните олимпийски игри, само че срещата е анулирана от КНДР в последната минута, оповестява " Ройтерс ".

След като Пенс осъжда севернокорейските нарушавания на правата на индивида и афишира проекти за нови стопански наказания, КНДР " се отхвърлиха от срещата или може би в никакъв случай не са били откровени в желанието си ", разяснява началникът на кабинета на Пенс, Ник Айерс.

Пенс трябвало да се срещне с по-малката сестра на севрнокорейския водач и почетния президент на КНДР Ким Йонг Нам, само че севернокорейците отдръпнали срещата на 10 февруари два часа, преди да стартира, оповестява американският формален представител, потвърждавайки информация оповестена и в медии.

" Вицепрезидентът взе решение, че в случай че желаят да приказват, ще предадем нашето безкомпромисно обръщение. Ако те желаеха среща, щяхме да се срещнем. Той също по този начин обясни, че до момента в който не се съгласят да прекратят нуклеарната си стратегия, няма да сменим нито една от позициите си, нито да преговаряме ", добавя Айерс, цитирайки Пенс.

" Тази администрация ще попречи на желанието на Ким да излъска убийствения си режим с хубави фотографии на Олимпиадата. Може би по тази причина те са отдръпнаха от среща или може би в никакъв случай не са я желали ", добавя Айерс в изказването.

Южна Корея от своя страна разяснява, че няма какво да каже по този въпрос.

Пенс подлага на критика нуклеарните упоритости на Пхенян и разгласи " най-строгите и най-агресивни " наказания против Пхенян, като в същото време се стреми да укрепи американския съюз с Япония и Южна Корея. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР