Вицепрезидентът на „СААБ“ – компанията, която произвежда така нашумелите напоследък

...
Вицепрезидентът на „СААБ“ – компанията, която произвежда така нашумелите напоследък
Коментари Харесай

„СААБ“: Радев не е лобирал за „Грипен“

Вицепрезидентът на „ СААБ “ – компанията, която създава по този начин нашумелите в последно време у нас изтребители „ Грипен “, Красимира Стоянова съобщи, че българският президент Румен Радев в никакъв случай не е лобирал за техните артикули.

Радев: Хората към Борисов да четат повече

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не дават отговор на актуалните условия

„ Грипенът”, който ние предлагаме е нов аероплан. Неговите експлоатационни разноски са доста по-ниски от тези на конкурентите” ,

сподели Стоянова в „ Здравей, България “ по NOVA.

„ Румен Радев в никакъв случай не е лобирал за нашите артикули. През годините той е имал своята функционалност като командващ на ВСС”, безапелационна беше тя.

Скандалите около избора на изтребители за българските Военновъздушни сили не престават от много време, а неотдавна бяха възобновени след изказванията на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, че президентът Румен Радев е лобирал те да бъдат закупени още като зам.-командир на Военновъздушни сили.

Миналата седмица президентът приказва по тематиката, заявявайки, че

лобистите са постигнали своето

за изтребителите, като не са взети под внимание оценките на военните специалисти. Два дни по-късно министър председателят му отговори като изрази подозрение, че „ Грипен”-ите не са най-хубавият избор.

Следващият коментар на ген. Радев пристигна чак от Ню Йорк, където тойучаства в Общото заседание на Организация на обединените нации. Президентът прикани съветниците на премиера да четат повече, с цел да избегнат да приказват „ най-странни и нелепи изказвания “.

Още по тематиката гледайте във видеото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР