Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки

...
Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки
Коментари Харесай

Организационният комитет за Олимпиадата в Токио 2020 продължава по план подготовката

Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки Ендо съобщи, че подготовката за Игрите продължава по проект.

" Ние от организационния комитет не сме в позицията да отменяме или пренасрочваме Игрите. Окончателното решение ще бъде взето от МОК. Ние продължаваме да поставяме всички нужни старания, с цел да стартират Олимпийските игри по проект на 24 юли ", съобщи Ендо.

Президентът на МОК Томас Бах по-рано през седмицата съобщи, че анулацията на Олимпиадата не стои на дневен ред, само че няколко национални комитета, измежду които на Норвегия, Колумбия и Словения, приканиха към пренасрочването на Игрите поради пандемията от ковид.

View this post on Instagram
A post shared by Tokyo 2020 (@tokyo2020) on Mar 19, 2020 at 10:08pm PDT
Заради болестта спортът съвсем на всички места по света е спрян, а олимпийските квалификации са прекъснати.

Олимпийският огън дойде в Япония преди два дни и към този момент стартира тура в страната в района на Тохоку, който беше обиден съществено от земетресение и цунами през 2011 година. Официалната гала за началото на обиколката на факела е планувана за 26 март във Фукушима.

В Япония инфектираните с ковид по последни данни са малко над хиляда, само че в международен мащаб са наранени повече от 270 хиляди души от над 150 страни, като броят на умрелите мина 11 хиляди.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР