Вицепрезидентът на Никарагуа Росарио Мурильо, съпругата на държавния глава Даниел

...
Вицепрезидентът на Никарагуа Росарио Мурильо, съпругата на държавния глава Даниел
Коментари Харесай

В Никарагуа управляващите обявиха победа и налагане на мир

Вицепрезидентът на Никарагуа Росарио Мурильо, брачната половинка на президента Даниел Ортега, разгласи победа над " терористичните и незаконните " сили в страната. Това заяви проправителственият канал " Канал 4 " (Canal Quatro). По-рано тази седмица полицейски елементи поеха надзор върху ситуацията в град Масая - последната съществена цитадела на съперниците на изпълнителната власт.

" Обявяваме победа над тези демонски, тъмни, терористични, незаконни сили, които се опитваха в продължение на три месеца да лишат Никарагуа от мир, само че не съумяха ", сподели Мурильо. Тя прикани сънародниците си да вземат присъединяване в честването на 39-ата годишнина от успеха на Сандинистката гражданска война на 19 месец юли.
Три месеца Никарагуа беше разтърсена от антиправителствени митинги, повода за които беше промяната на системата за обществено обезпечаване. Малко след експлоадирането на демонстрациите, съпроводени от принуждение и загуба на човешки животи, Ортега разгласи анулацията на измененията, само че това не оказа помощ за нормализиране на обстановката.
До 10 юли по време на митингите са били убити повече от 350 души и 2 100 ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР