Вицепрезидентът на Международната федерация по шахмат Йоргос Макропулос издигна кандидатурата

...
Вицепрезидентът на Международната федерация по шахмат Йоргос Макропулос издигна кандидатурата
Коментари Харесай

Йоргос Макропулос издигна кандидатурата си за президент на ФИДЕ

Вицепрезидентът на Международната федерация по шахмат Йоргос Макропулос издигна кандидатурата си за президент на организацията, оповестяват от ФИДЕ. Макропулос разгласи, че ще се кандидатира за поста президент на съвещание на съвета на централата, което се организира в Минск през уикенда. Изборите за управителни органи на ФИДЕ ще се състоят на 3 октомври в Батуми.

Членовете на президентския съвет на международната централа се обърнаха с молба към сегашния началник на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов да подаде оставка неотложно, защото е разследван от финансовото министерство на Съединени американски щати поради злоупотреби. Илюмжинов е президент на ФИДЕ от ноември 1995 година.

Преди известно време от федерацията оповестиха, че швейцарската банка UBS възнамерява да закрие сметката на ФИДЕ поради глобите на Съединени американски щати във връзка с Илюмжинов и по този начин организацията ще има съществени финансови проблеми.

На 6 април 2017 година Илюмжинов разгласи, че възобновява своите компетенции във ФИДЕ, само че по-късно на следващото съвещание на президентския съвет отхвърли за това изказване. През октомври Изпълкомът на федерацията утвърди за краткотрайно изпълняващ длъжността президент Йоргос Макропулос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР