Вицепрезидентът на имотната агенция Compass Florida Елизабет Хоугън казва, че

...
Вицепрезидентът на имотната агенция Compass Florida Елизабет Хоугън казва, че
Коментари Харесай

Дори и милионерите вече трудно намират имоти в Маями

Вицепрезидентът на имотната организация Compass Florida Елизабет Хоугън споделя, че работи постоянно с милионери, които имат предпочитание да купят своя нов дом в Маями.

Сред клиентите на организацията, профилирана в първокласните парцели, са юристи, бизнесмени, както и мениджъри на приблизително и високо равнище на софтуерни компании.

Към момента тя разполага с 37 клиента, интересуващи се от покупна на парцели в Маями. Има обаче един проблем – на пазара няма задоволително парцели, предлагани за обмен. Нещо, което не може да се преодолее даже и от високите приходи на купувачите, написа Insider.

“Този уикенд имах клиент от Ню Йорк, който към този момент беше в Маями и е решен да купи още един парцел. Направихме връзката през FaceTime основно заради неналичието на предложение сега. Бюджетът му е 3.5 млн. $, само че това не му оказва помощ да купи стремежи парцел ", споделя Хоугън.

Според нея пазарът на парцели в Маями през днешния ден е прекомерно безценен, даже и за нейните богати клиенти.

През последните 5 години парцелите във Флорида са нараснали цената си с 69%, съгласно данни на Roofstock. Само през 2021 година цената им нараства с 20%, а в това време парцелите, оповестени за обмен, понижават с 54.2%, съгласно данните на Norada.

Имотният брокер е на мнение, че в случай че не се строят нови парцели, достъпността ще намалее, даже и за нейните купувачи, които най-често са милионери.

„ Налице е липса на парцели за обмен. В същото време има толкоз доста хора, които желаят да се реалокират тук. Това не са единствено богаташи, а и хора с по-ниски приходи ", добавя тя.

Само за 2021 година популацията на щата Флорида се е нараснало с 259 480 души до актуалните 21.8 млн. души.

„ Повече от половината ми клиенти са хора, които желаят да влагат в парцел, или които се местят от други щати – Калифорния, Орегон, Ню Йорк и други “, споделя още Хоугън.

Българският бизнесТърсите жилище в необятния център на София? Имаме три неустоими предложенияАнгел Хаджийски: Оставам позитивно надъхан за българския пазарВенета Христова, MaxView: Цените на парцелите ще не престават покачването си
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР