Вицепрезидентът на Facebook по обществени комуникации Елиът Шрейдж обяви, че

...
Вицепрезидентът на Facebook по обществени комуникации Елиът Шрейдж обяви, че
Коментари Харесай

Оставка на върха във Facebook

Вицепрезидентът на Фейсбук по публични връзки Елиът Шрейдж разгласи, че подава оставка. Той управляваше ограниченията, които компанията взе през последните месеци, с цел да излезе от абсурда със злоупотребата с персонални данни на милиони нейни консуматори.

" След повече от 10 година във Фейсбук взех решение, че пристигна време да отворя нова глава в живота си. Да управлявам политиката по връзки в компания, разрастваща се с свръхскорост, ми доставяше същинско наслаждение. Работата беше интензивна и не оставяше време за нищо друго ", сподели Шрейдж в блога си в обществената мрежа.

Той прибавя, че основателят на компанията Марк Зукърбърг му е предложил да отсрочи тръгването си, с цел да приготви правоприемник за поста. Докато той бъде избран, Шрейдж се е съгласил да остане консултант на управлението на компанията.

През март Фейсбук попадна в центъра на голям скандал за корист с персонални данните на 87 млн. нейни консуматори, до които получила достъп английската компания за политически маркетинг Cambridge Analytica.

Зукъбърг беше заставен да се яви на чуване пред американския конгрес и пред Европейския парламент, само че компанията му и досега мъчно овладява последствията от рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР