Вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев се присъедини към българския отбор

...
Вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев се присъедини към българския отбор
Коментари Харесай

Любо Ганев: Срещу всички трябва да играем, както срещу най-силните

Вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев се причисли към българския тим в Монпелие (Франция), като ще бъде поддръжка и опора на отбора ни в идните борби от Европейското състезание за мъже. Ето какво сподели той пред БНР преди старта на шампионата:

- Любо, твоите упования за Евроволей 2019?
- Винаги съм оптимист. Знам какво могат момчетата и имам вяра в тях. Програмата на групата ни е добра. Сигурен съм, че ще създадем страхотни мачове. Първо три относително по-леки мача, по-късно играем с Франция и Италия. Надявам се волейболистите ни да играят по този начин, както играха против Бразилия, със сърце, с душа и всичко останало ще пристигна.

- Оптимизмът е в действителност прекрасен нещо, само че действително какво да очакнваме?
- Очаквам второ, или даже първо място в групата. Вярвам, че ще играем на осминафинали и се надявам да имаме триумф и на четвъртфиналите.

- За да станем първи или втори, би трябвало да бием Франция и Италия, или най-малко единия противник, това постижимо ли е?
- Постижимо е несъмнено. Отборът на Франция напоследък не е този, който бе от преди три години от Европейското. Италианците към този момент си свършиха значимата задача №1 за класиране на Олимпиадата, на Франция им следва още една подготовка. Но считам, че победи над двата отбора е постижимо. Мисля че ще създадем един добър старт на шампионата.

- Първият ни противник е Гърция, по какъв начин ти се коства тима?
- На Европейското състезание няма тим, против който да се играе отпуснато и неконцентрирано. Все повече се следят изравнени благоприятни условия, две или три неточности в гейм оказват съществено въздействие. Затова би трябвало да играем добре и съсредоточено в безусловно всички мачове, без значение дали тимовете по класиране са на по- задни позиции. Срещу всички би трябвало да играем, както против най-силните тимове. Когато момчетата са добре и са здрави играем силов волейбол. Под управлението на Силвано Пранди стартира да се връща детайлът обсада. Имаме доста положителни централни блокировачи. Цветан Соколов е играчът, който би трябвало да е водеща фигура и да привиква да " вади кестените от огъня ", както и момчетата да му гласоподават повече доверие естествено. Така че аз поисквам на нашите състезатели да играят със сърце, да се раздават за всяка една топка, тъй като всички българи чакаме това от тях.  Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР