Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който остава без хранилка след

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който остава без хранилка след
Коментари Харесай

Скандал в Narod.bg: Йордан Лечков взел стадиона на Сливен за 50 г., масрафът е за общината

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който остава без хранилка след подадената по-рано през днешния ден оставка на президента Борислав Михайлов – Боби Перуката, би трябвало да бъде разследван от прокуратурата и предаден на съд за престъпната концесия на стадион „ Хаджи Димитър “ и част от парка „ Юнак “ в родния Сливен за невероятните 50 години, уредена до момента в който е кмет, съобщи източник от Narod.bg от Града на стоте воеводи.

Историята стартира във времето на кметския мандат на Иван Славов. С решение на 827 от 03. 04. 2003 година е открита процедура за концесия на футболния стадион в Сливен и за частта от парка към него. През юни същата година е подадена оферта от гражданското сдружение „ Спорт палас ”, записано в Сливен.

В гражданското сдружение като притежател взе участие ММ9 ЕООД (ЕИК 829046199) с ръководещ към оня миг Диана Лечкова Димитрова, която е… сестра на Йордан Лечков. Вторият притежател в „ Спорт палас “ е Общински футболен клуб Сливен – 2000 (ЕИК 119511223) ръководен от някогашния футболист.

Концесия за 50 години

При извършената тръжна процедура Групово дело „ Спорт палас ” е определено за концесионер на градския стадион. Теренът му се отдава за употреба за 30 години с алтернатива интервалът да бъде продължен до 50. Дружеството е записано по Закон за задълженията и договорите с тъкмо избран предмет – концесиониране на стадион „ Хаджи Димитър “.

Прието е решение № 959 от 31.07.2003 година на Общинския съвет за одобрение на класираният преди всичко. На второ място е известният футболен необут от Бургас Ивайло Дражев.

Забележете какъв брой безочливо – общинарите упълномощават кмета Иван Славов да подписа контракт при изискванията на показаната оферта. Според участници в Комисията по избора Славов е твърдо срещу отдаването на стадиона на концесия, само че е оказан мощен напън от някогашния сливенски кмет и народен представител по това време Асен Гагаузов.

Славов излиза в отпуск преди изборите и не подписва контракта. Заместник-кметът Радостин Койчев също не подписва контракта за концесията. В този миг Лечков към този момент е кандидат-кмет.

Далаверата

Реклама

На 2 ноември 2003 година за кмет на Сливен е определен Йордан Лечков Янков. Печели с 900 гласа от ромския квартал „ Надежда “, в които изборната интензивност е най–висока в края на вота към 21 ч. заради огромното скупчване на закъснели гласоподаватели.

В началото на мандата на Лечков са отделени стотици хиляди левове за ремонт на стадиона. Концесионният контракт към момента не е подписан, само че обвързваното с Лечков сдружение по Закон за задълженията и договорите „ Спорт палас ” е победител в състезанието за концесията и употребява стадиона.

Тече ускорено строителство, правят се преустройства, проектират се и се построяват офиси и съблекални, подменят се настилки – все с пари от бюджета на Сливен. Според осведомени „ вложените “ общински пари в стадион „ Хаджи Димитър “ директно преди подписването на концесионния контракт надвишават 1 милион лв.. На процедура община Сливен налива пари в обект, който е предназначен да бъде експлоатиран от гражданско сдружение на Йордан Лечков и сестра му. Построени са офиси и студио за радио „ Фокус “, което от 2004 година заема безплатно новоизградената „ кула “ на стадиона.

На 4 ноември 2004 година, повече от една година откакто Общинският съвет е одобрил спечелилия за концесията, най-сетне е подписан договорът сред Групово дело „ Спорт палас ” и община Сливен. Ситуацията, обаче, се е трансформирала, тъй като общината, представлявана от Йордан Лечков подписва контракт с гражданско сдружение, в което участва… самият Йордан Лечков.

Това фрапиращ спор на ползи, въпреки договорът да е подписан от заместника на Лечков – Румен Андонов, който след това беше и заместник-кмет на ген. Кольо Милев. Няколко месеца след далаверата Лечков освобождава от поста Андонов.

Фрапиращо е и друго – прокуратурата не открива спор на ползи?! Явно не е проблем, че Йордан Лечков е упълномощил заместника си да подписа от името на общината концесионен контракт с него и със сестра му. Сметната палата също прави инспекция. И тя оставя сляпа и глуха за спора на ползи на Лечката.

Само преди месец – на 23 октомври, Йордан Лечков се „ окъпа в националната обич “ – известният плешивец бе нападнат с брутални обиди от свои съграждани посред Сливен.

Във фейсбук беше оповестено видео, на което някогашният футболист се качва в автомобил до стадиона „ Хаджи Димитър “, захласнат от него за 50 години.

„ Бат’ Данчо, кажи кой е по-голям безсрамник от тебе, бе “, пита глас зад кадър, до момента в който в това време други го „ славят “ с обиди и споменавания на майка му в полов подтекст: „ безочлив си и идваш, а “, „ видя ли кой ти желае оставката, ей, злощастник “, „ оставка “, „ ей, отпадък “, „ майка ти д***а “ и други Бившата звезда на Сливен, ЦСКА, Хамбургер и Марсилия одобри офанзивата с типичния си непукизъм.

Вижте цялото ВИДЕО

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР