Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори след края на Изпълкома

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори след края на Изпълкома
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Футболният съюз беше в отчайващо състояние! Това, което постигнахме не е малко

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков приказва след края на Изпълкома на БФС. Той е претрупан с намирането на нов народен селекционер, откакто Красимир Балъков подаде оставка.

" Аз съм от първия ден с Михайлов. Понеже се получава огромен негатив към нас, без да имаме толкоз огромна виновност. Когато дойдохме футболният съюз беше в отчайващо положение. Към днешна дата, това което сме постигнали, не е малко.

Ще се даде еднакъв късмет на всички претенденти, да дойдат с тяхната стратегия и да се опитат да се оправят по-добре от нас.

Мисля че се приказва по тематиката с расизма. На всичко друго ще наблегнат от Англия, само че не и за футбола. Нямаме интерес сами да ги вкараме тези хора. Има всевъзможни спекулации. На никой не е прелестно. Аз съм си извоювал името в чужбина. Не е прелестно да слушам сходни неща.
 Михаил Касабов: Проблемът с страната ще бъде преодолян
Новият президент на БФС: Проблемът с страната ще бъде преодолян

" Още през днешния ден ще желая среща с министъра на спорта "

За тези 14 години имаше и положителни мачове. Нека поглеждаме детайлно на самата обстановка. Ние не произвеждаме футболистите в клубовете. Изпитвам голямо страдание, че постигнахме такива достижения. Очаква се надали не, че ние сме съумели и да в този момент да успеем. Футболът е отражение всичко това, което се случва в страната. Каква е моята виновност? Ако ми подскажете къде е, ще кажа. Ние сме създали визия, която постоянно може да се усъвършенства. Това не е единствено наше обвързване. Това е обвързване на президентите, на футболистите, на страната. Ние нямаме естествен стадион. Винаги може да се усъвършенства. Не тичам от отговорност. Подал съм си оставката, само че отново ми разпоредиха задача. Ако някой мисли, че аз съм казуса, мога да си подам оставката. Още 3-4 месеца ще се изтраеме, до момента в който се организира новия Конгрес.

Бих си разрешил да кажа, че подготвяхме създадена стратегия, която смятахме да поднесем на господин Кралев. Говореше се за нея. В понеделник може да бъде показана за разглеждане от министерството.

Дали сме цялостна независимост на треньорите да си избират кой ще викат, както ще играят. Резултати липсват. Имаме късмет през Лига на нациите да играем бараж за Евро 2020. Това е добре, само че през това време би трябвало да се работи ", съобщи Лечков.
 Красимир Балъков подаде оставка!
Красимир Балъков подаде оставка!

Новият народен селекционер ще бъде препоръчан от Йордан Лечков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР