Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде да се разбере, че

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде да се разбере, че
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Конгрес утре няма да има, другото са фантасмагории от вярващи си дечковци

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде да се разбере, че Конгрес няма да има на следващия ден. Членът на Изпълкома разгласи, че всевъзможни други изказвания са " фантасмагории на дечковци ". Ето какво сподели Йордан Лечков пред сътрудниците от dsport:

" Няма да бъда в НДК. Няма защо да бъда там. На 12.10 се организира конгрес. Всичко друго са спекулации на младежи, които не желая да жегвам. Втръснаха на обществото с жаждата си за власт. Уставът е явен. Конгресът избра президент и Изпълком. Оттам нататък тези неща си влизат в действие от момента, в който е бил конгресът. Във всяка една компания си има политика. Не е належащо постоянно да си споделяме козовете, като виждаме под какъв напън има последната година. Случват се нереални събития. Трябва да се съблюдават разпоредбите били те положителни или неприятни ", сподели Лечков.

Относно към момента изчезналото регистриране на решения от Конгреса на 12 октомври Лечков съобщи: " Ние няма да се намесваме на работата в съда. Това са процедури, които си имат периоди. Ние се съобразяваме. Ние работим по нашите правила. Даже остарелия мандат на остарелия Изпълком не е изминал. Не е имало предложения до клубовете за конгрес на 18 март. Цари една безредица, само че къщичката ни е подредена. При нас нещата си вървят. Ние сме един регулаторен орган, който е зависещ на УЕФА и си имаме правила. Ако нещо не е наред УЕФА ще ни глоби ", добави някогашният футболист.
 Бербатов не се предава: Конгрес в петък ще има, апелирам всички клубове да заповядат! Обновена
Бербатов не се предава: Конгрес в петък ще има, апелирам всички клубове да заповядат!

Вижте какво сподели претендентът за президент на БФС

" Това са фантасмагории, в които тези дечковци си ги имат вяра. Бербатов като какъв го споделя и за какво би трябвало да го имаме вяра. Кандидат на кое? На зеленчуковата борса ли? Ние имаме президент. Вие му обръщате внимание какво споделя. Реалната конюнктура е, че имаме законно определен президент и Изпълком. Бяха тук УЕФА и ФИФА. Несериозно е това, което разясняваме сега ", съобщи той.

Лечков приказва и за бюджета на БФС, като неговото неприемане на Конгрес може да докара до лишаване на лиценза на футболния съюз от Министерството на спорта. " На по-предния Конгрес сме приели 4-годишен бюджет. Дефакто може да караме... Няма какво да им обяснявам. Имаме си бюджет и може да си работим. Всичко е наред. Футболното семейство действа както би трябвало ", сподели Лечков.

Той съобщи, че зала 3 на НДК не е запазвана от БФС и не чака да се съберат хора пред нея.

" Повече от 420 клуба са изразили поддръжката към сегашното управление. Това е напълно задоволително. Това не виждам смисъл да го разясня. Събират се някакви подписки, през някакво сдружение и закани. Държавен чиновник, водач на прокурор, вървят да плашат клубовете в Сливен. Нали знаете, че не си ги изобретявам тези неща. Това е под носа ми ", съобщи още той.

" По-умни хора от нас са го измислили. Ние от остарелия Изпълком може да вземаме решения. Ако се съобрази Търговския указател и бъде вписан новия ще продължи той. Празнота при нас няма. Функционираме като федерация член на УЕФА и си съблюдаваме разпоредбите. Не си разрешавам лукса да давам акъли на някой. На българския фен бих му поискал да гледа по-добри мачове, само че това е работа на самите частни клубове. Ако Бербатов желае да развива футбол да вземе стадиона в Благоевград, да финансира, да го развива ", добави Лечков.

Той разяснява и възможна работа с страната. " Вече имаме проект, взели сме решение на Изпълком. Заедно с кмета на Търново, с Кирил Домусчиев и с Михаил Статев сме в една група и сме подготвени с предложение освен Министъра на спорта, а и с Министъра на финансите. Както виждате те са натоварени и имат задания. Когато ми кажат ходя на среща с тях ", приключи той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР