Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира двете евроквалификации срещу Черна

...
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира двете евроквалификации срещу Черна
Коментари Харесай

Костадинов: Бербатов е много въодушевен! Кой подкрепяше?

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов разяснява двете евроквалификации против Черна гора и Унгария, които България загуби.

" След серията положителни другарски мачове, които изиграхме, мислех, че можем да победим Черна гора. За страдание не се получи. За Унгария знаех, че са мощен отбор и ще ни бъде мъчно в Будапеща. Личеше си напрежението измежду момчетата, то им пристигна повече. Въпреки това обаче аз съм безапелационен - в този тим има бъдеще. Мисля, че ще изградим мощен състав. Само нека националите играят по-често в клубовете си.

Нека да мислим за сегашното и бъдещето. Нека не се връщаме обратно във времето, когато бяхме международна мощ. Това връщане обратно ни пречи, не ни оказва помощ.

Ситуацията в България е зле. Без мощна страна буксуват доста сфери от живота, буксува и спортът. Я вижте каква е картината в Унгария - там вложенията на страната и съответно на премиера Виктор Орбан дават резултати. Унгария не беше играла на огромен конгрес от далечната 1986 година, само че не щеш ли се класира на европейските финали през 2016 и през 2020 година.

Тъй нареченият екип от някогашни играчи прекали. Преди всеки мач нападат футболистите, тима и футболния съюз. Малко да се осъзнаят и да слязат на земята. Те единствено вредят, а не оказват помощ на националния тим. Но в България това е обикновено - всеки, който е в профил, единствено оплюва и ругатни. Ние не управляваме процесите в клубовете, с цел да носи отговорност като цяло.

Само ще загатна един факт - преди време тв правата бяха по 600 000 долара за всички клубове, а днес са десетократно повишени - 6 милиона $ общо на сезон. Отделно беше въведена системата ВАР, която оказва помощ доста за противоречивите моменти и коства също значително пари.

Бербатов и компания не са работили във футбола, нямат и ден административен стаж. И в това време имат искания да управляват, което е неуместно. Хората обаче от дълго време избраха какъв да е президент на Футболната ни централа. Напълно законно показаха своя избор - Борислав Михайлов. Нещо доста деен става Бербатов след загубите на България. Много е вдъхновен. Искам да го попитам той кого поддържаше в мачовете ни против Черна гора и Унгария? ", сподели Костадинов пред " Блиц ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР