Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов гостува в предаването Арена Спорт

...
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов гостува в предаването Арена Спорт
Коментари Харесай

Емо Костадинов: Направихме една лоша година, трябва да решим какво ще правим с националния отбор

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов гостува в предаването " Арена Спорт " по Българска национална телевизия. Легендата на българския футбол разяснява моментната обстановка в националния тим, както и избора за нов селекционер. Костадинов призна, че се е замислял дали да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, само че към момента не е взел дефинитивно решение.

“Направихме неприятна година. Най-лошата от много време. Трябва да се направи изчерпателен разбор и да решим какво да вършим с националния тим. На първо място би трябвало да се подмлади отбора с футболисти, които са минали през младежкия и юношеските национални тимове. Те са се класирали на европейски шампионати и би трябвало да им се даде късмет за изяви. -лошо показване няма по какъв начин да има и е време да се даде път на младите. Не може да се подмлади напълно. Има качествени опитни играчи, които има още какво да дадат на националния тим. Първо би трябвало да се дефинира кой ще е селекционер и тогава ще разясняваме какви играчи би трябвало да бъдат част от тима.

Засега нищо не мога да кажа за Георги Дерменджиев и дали ще му бъде препоръчан нов контракт. Имаме идно съвещание на Изпълкома, където ще се разисква и ще се реши какво да се прави със селекционера. Александър Димитров се е потвърдил към този момент. Естествено, че е може да е алтернатива. Защо не? Не сме обсъждали авансово никакви имена.

Имахме огромен късмет да победим Унгария. Като тим бяхме по-добри, само че направихме две неточности, които наклониха везните. Минахме през тежка година. През цялото време бяхме в изискванията на пандемия. Много играчи се заразиха. Това се отрази на националния тим, само че не може да е опрощение. Трябва да се вземат някакви ограничения.

Проблемът на националния тим е, че футболистите играят в чужбина, само че не са част от Топ 5 на шампионатите на Европа. Най-важното е националният тим да има 11-12 водачи. Ако няма такива, тогава колективът като цяло би трябвало да е водач. Един национал би трябвало да се раздава за представителния отбор, а не да идва единствено в случаите, когато е пред контракт с някакъв клуб. Това може да се избегне като се взимат верните футболисти. Чакаме жребия за Мондиал 2022 и да забележим какво ще ни се падне. Без оглед на противниците ние би трябвало да играем, макар че тимовете от първа и втора урна са тежки.

Когато се успокои обстановката в света с пандемията, тогава ще има и конгреса. Чух планове от някои хора, че ще се кандидатират, само че не съм чул никакви хрумвания за смяна. Надявам се, че когато наближи конгреса, ще чуем и такива неща. Според мен отпред на БФС би трябвало да застане познато лице, който да е на Ти с всичките над 500 футболни клуба в България. Човекът, който е подготвен да поеме, би трябвало да работи безрезервно. Мислил съм доста по тази тематика. Може би съм подготвен да се кандидатирам, само че всичко зависи от доста неща. Трябва да се види и какъв екип ще работи в БФС. Не съм мислил за собствен екип “, разгласи Костадинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР