Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви след днешната среща в

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви след днешната среща в
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Чакаме решение от УЕФА, целта е да се изиграят максимален брой мачове

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев съобщи след днешната среща в Бояна, че се чака решение от УЕФА, с което родната централа ще се съобрази. Желанието на всички е да се изиграят допустимо оптималната част от шампионата до края на юли. Що се отнася до договорът на националния селекционер Георги Дерменджиев, той изтича на 23 април и на Изпълком на 17 април ще се разисква неговото продължение.

" Ако изключителното състояние завърши на 13 май, то можем да изиграем целия шампионат. Всичко зависи по кое време щабът ще разреши провеждането на тренировки. Не е обсъждана смяна на формата на шампионата. На 17 април ще има Изпълком, когато ще сме в цялостен състав и ще имаме повече инофрмация от УЕФА. Ние сме в контакт с спешния щаб и когато се види, че обстановката е овладяна, ще има раздвиждане и при нас. Три седмици за подготовка преди възобновяване на шампионата е желанието на клубовете. ", сподели Фурнаджиев.

" Има разнообразни разновидности, като най-лошият е да се доиграят двата кръга и Купата на България. Всичко зависи какъв брой огромен ще бъде прозорецът. В началото първите мачове ще са без аудитория, а когато има разрешение ще бъде и с хора ", добави той.

" Всички тимове са в затруднено състояние. Това към този момент е въпрос на мениджмънт - диалози за понижаване на заплати, неплатен отпуск. Най-вероятно конгресът ще бъде отсрочен. Всичко зависи от ситуцията с пандемията. УЕФА също отсрочи конгресът си. В централата също ще бъдат понижени заплатите ".

" Договорът на Дерменджиев е до 23 април. На Изпълкома ще се реши какво ще става. Той е изразил подготвеност да си понижи заплатата, тъй че ще се работи по този върпос ", сподели още Фурнаджиев. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР