Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви след срещата за бъдещето

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви след срещата за бъдещето
Коментари Харесай

Първите мачове у нас ще са без публика

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разгласи след срещата за бъдещето на футболани, че се чака решение от УЕФА, като европейската футбола централа е алармирала обособените федерации, че би трябвало да се изиграят допустимо най-вече мачове.

Той подчертава, че не се е дискутирало системата ВАР в България и прикани огромна част от клубовете да понижат разноските си с оглед обстановката в страната. Фурнаджиев призна, че три дни преди старта на мачовете ще има нужните PCR-тестове за всички участници в дадени футболни срещи, като финансовата им страна ще бъде поета от родната федерация.

„ Чакаме решението на УЕФА и ще се съобразим с това да се изиграят оптимален брой мачове. Ако приемем, че на 13-и май ще се приключи ситуацията, а УЕФА разреши шампионатите да завършат до юли, то можем да изиграем целия шампионат. Всичко зависи по кое време щабът ще разреши провеждането на тренировки. Не е обсъждана смяна на формата на шампионата. На 13-и април ще има нова среща и тогава ще имаме повече изясненост от УЕФА. Тогава ще дадем и повече информация ”, сподели Фурнаджиев.

„ В контакт сме с спешния щаб и сега, в който се види, че обстановката е овладяна, тогава ще стартират тренировки. Преди занимания всички ще бъдат тествани. Договорът на Дерменджиев е до 23-и април. Ще се съберем преди този момент изпълкомът и ще решим. Знаем каква е обстановката и той е подготвен да понижи заплатата си. Икономически страдат всички – освен футболът, а и бизнесът. Съкращават се хора, неплатен отпуск. Ако успеем да доиграем шампионатът, то се надяваме да се резервира сумата, която тимовете получават от телевизионни права. Най-лошият вид е да се доиграят останалите два кръга и финали за Купата. Предвид условията на УЕФА, доста зависи какъв брой огромен ще бъде прозорецът. В началото сигурно няма да има аудитория. Другото зависи от щаба и по кое време ще дадат позволение за скупчване на хора ”, добави шефът в БФС.

„ Към момента не се разисква системата ВАР, защото има други цели. На първо място е здравето на хората. Всички тимове са в затруднено състояние. Тук опира до мениджмънта на клубовете. Има разновидности и като цяло всичко опира до понижаване на разноските в клуба. На 17-и април отново ще имаме среща, само че конгресът евентуално ще бъде отсрочен. Това зависи от обстановката с пандемията и от насочването на баражите за Лигата на нациите. За тях се разискват разнообразни разновидности, само че всичко зависи от преодоляването на епидемията ”, добави Фурнаджиев.

„ Желанието на клубовете е да имат три седмици за подготовка. Обмислят се в централата понижаване на заплатите ”, сподели Атанас Фурнаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР