Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Кое налага в момента конгрес през октомври, при положение, че февруари е редовният?

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма причина футболният съюз да привиква ексклузивен Конгрес, откакто постоянният ще се организира 4 месеца по-късно.

Той разяснява кандидатурата на Димитър Бербатов за президентския пост, както и изказванията, че посредством ръководителите на зоналните препоръки представителите на дребните футболни клубове, взели участие в подписката за привикване на ексклузивен конгрес за избор на нов президент на БФС, са били притискани да се откажат от нея.

" Със сигурност конгрес ще има, въпросът е по кое време и дали той ще бъде ексклузивен. В момента има назначена комисия, която ревизира преписката, която е подадена във футболния съюз. След като тази комисия извърши инспекцията, ще бъде призован Изпълком и там ще бъде взето решение дали ще има ексклузивен конгрес ", съобщи Фурнаджиев пред бТВ.

" Кое постанова сега конгрес през октомври, в случай, че февруари е постоянният? В интерес на футбола в България и на разноските, съпътстващи един подобен конгрес, не виждам да има някаква причина, която да води до това да се организира един конгрес през октомври, още повече - това ще даде причина и на други хора да апелират провеждането му ", сподели той.

" Отнасяме се позитивно към кандидатурата на Бербатов. Нека да се събере футболното семейство и да избере най-достойната кандидатура. Съмнявахте се в това, че има толкоз доста клубове - членове на БФС, само че самият Бербатов сподели, че е посетил персонално 530. Т.е. тези клубове съществуват, в действителност ги има. Не са фантоми, както някои хора се опитваха да настояват. Затова и самите избори са толкоз комплицирани за осъществяване, само че надлежно - и за манипулиране ", продължи Фурнаджиев.

" Доста къс е срокът за септември, защото чисто писмено я има тази кореспонденция, откакто се ревизира, в случай че всичко е наред в нея и всички подписи са постоянни, следва да се внесат в комерсиалния указател, а оттова той би трябвало да се произнесе. Един реален период за образуване на конгрес е от порядъка на 40-50 дни ", сподели още вицепрезидентът на БФС.

" Мисля, че тези думи, които употребяват Бербатов и екипът му, са неуместни, защото това, което сподели сътрудника от футболния клуб Левски от Русе (б.р. - Цоньо Кюранов) е, че зоналният началник му се е обадил и споделил, че той ще бъде уволнен, в случай че... Чисто на другарска основа е, не можем да приказваме за опасност и изнудване. Нека да приказваме с съответни обстоятелства. Все отново не можем да хвърляме някакви изказвания в публичното мнение и да чакаме да разясняваме сега нещо ", добави Атанас Фурнаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР