Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков не скри, че

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков не скри, че
Коментари Харесай

Лечков: Срам ме да се борим за 4-5-о място, но такава е реалността

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков не скри, че усеща позор след последните 2 загуби, които позволиха родните футболни национали. След 0:4 от Англия в евроквалификация и 1:3 от Ирландия в другарски мач Лечков съобщи, че към този момент не може да бъде оптимист по отношение на възможностите ни за класиране на Евро 2020.

България се намира на дъното в своята квалификационна група А със единствено 2 точки на сметката си и без нито една победа. До края на цикъла остават 3 срещи, което значи, че Лигата на нациите си остава най-реалистичната ни алтернатива за присъединяване във финалите на Европейското състезание следващата година.

„ Мога да кажа, че предвид на това, което по този начин или другояче знаем – че Англия е мощен тим – радостно е, че най-малко във втория мач (срещу Ирландия – б.р.) се даде опция на други футболисти, на които може да се разчита за в бъдеще”, съобщи Лечков пред камерата на NOVA .

„ Позитиви при всички положения би трябвало да бъдат извлечени. За огромно страдание футболът е подравнен, никой не е за подценяване. Няма да се концентрираме върху другите резултати. И други тимове, по-слаби на тип, вършат изненади и побеждават. На този стадий резултатите, няма какво да се заблуждаваме, не са приемливи.”

„ Към днешна дата няма такова нещо като промяна на Балъков. Ние по този начин го обявихме неотдавна. Балъков беше изцяло наясно с какво се захваща. Ситуацията е такава. Уволнение не би следвало да се разяснява. Ако гледаме действително, ние – управление и треньори, би трябвало да се концентрираме. Трябва да се каже отново: с това качество разполагаме, това ни е равнището. Не би трябвало да се задоволяваме с това, само че такива са обстоятелствата. Ако намерите по-добри момчета, в случай че ги посочите, ще ги изпробваме.”

„ Балъков ми показа, че не е удовлетворен от влагането на тези, които влязоха против Ирландия в последната част от мача. Това са естествени диалози. Аз като началник имам своето виждане.”

„ Треньорите си знаят – това им е специалността. На футболистите – също. На тях им се заплаща да се показват, по тази причина е обикновено да бъдат подложени на критика. Ако би трябвало да бъда почтен, за мен персонално е срамно, че би трябвало да се борим за 4-5-о място. Това обаче е трезвата действителност към днешна дата. Остават мачове против Черна гора, Англия и Чехия. Няма да бъде по никакъв начин елементарно.”

„ Няма по какъв начин да стане от през днешния ден за на следващия ден. Казвал съм го. Футболистите се оформят в клубовете. Няма по какъв начин да дойдат тук и за 5 дни Балъков да ги вкара във форма. Някои са контузени, други не играят, трети се тормозят. Съвсем скоро ще представим тази идея, която Балъков даде и на нас като управление. Не е прелестно, нека не дълбаем още дъното надолу.”

„ Бях сюрпризиран прелестно от един Георги Пашов. Трябва да се пробват нови играчи. Самата стратегия на квалификациите е такава, че няма по какъв начин да се вършат опити. Никак не е прелестно, само че сме наясно, че би трябвало да се мине през това нещо. А предстоят доста тежки мачове.”

„ Оставам оптимист, би трябвало да съм. В началото сложих задача за класиране, само че в този момент към този момент няма от кое място да намеря подобен оптимизъм”, приключи Лечков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР