Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото
Коментари Харесай

Напрежение в bTV! Лечков и Хекимян се изпокараха жестоко

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото на " Тази заран " по bTV, където обаче беше много нервиран от водещия Антон Хекимян. Двамата се изпокараха, повишавайки звук в ефир. Героят от САЩ`94 реагира като жилнат, когато домакинът му го попита дали не е време за промяна на управлението на БФС.

" Кандидатирай се! Има си ред - конгрес, избори... Който е по-добър, дано заповяда. Във вашата телевизия има ли правила? Вие да не би всички да сте изрядни в тази телевизия ", тросна се Лечков на Хекимян.

" Аз не запознат съм футбол, не може да вземам решение нищо в тази посока ", отвърна му водещият.

" Според мен сме изрядни. Става въпрос за частна компания, и в случай че не си безупречен... ", добави Хекимян.



" Браво! Нашата организация е единствената в България, която се самоиздържа. Ние не висим на врата на някой, вършим бази, вършим каквото можем по нашите благоприятни условия и сили. При нас няма мутри, няма кой да ни се скара, няма кой да ни напсува, ние се самоконтролираме ", разяснява разпалено Лечков.

Вицепрезидентът на БФС изясни, че не централата, а клубовете имат обвързване да основават нови футболни гении. От БФС са дали най-хубавите условия те да вземат участие в националния тим.

" Дали сме тази опция на треньорите да вършат избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше обвързване да създадем такова потомство. Аз имам двама синове, които не са футболисти, не съм съумял значи... Това, че ние сме съумели в живота и футбола, не би трябвало да носим подобен негатив, в случай че някъде нещо куца ", сподели Лечков.

" Създали сме условия на тези младежи да бъдат в националния тим. Те са подсигурени. Всичко друго - триумфите, трудът и потта, се кове в клубните тимове. Ако подлагаме на критика, би трябвало да е градивно и да посочваме къде са нещата. Едно време имаше спортни интернати, в този момент са закрити. Прекалено доста желаете от нас. Истината е, че има огромен отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде би трябвало да се стартира - от учебно заведение, от физическото образование, след това работата по клубовете ", продължи героят от САЩ`94.

" Аз съм на социална служба в БФС, пари не получавам и не би трябвало да давам пояснения. Всеки си има някакви задължения. Ние сме виновни за изискванията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на надпревари, мероприятия - това е ролята на БФС. На клубно равнище би трябвало да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на Аякс. Знаете ли какъв брой се употребява - едвам 5%. Клубовете не желаят, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да вършим това като футболен съюз ", добави Лечков. Блиц.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР